Voeding is niet alleen wat je eet.

Datum

Over voeding.

Er is een direct verband tussen lichaam, geest en ziel, ze kunnen niet zonder elkaar. Samen vormen ze jouw persoonlijkheid. Bij een goede balans zit jij lekker in je vel, ervaar je rust in je hoofd en kan je prima met tegenslagen overweg. Een griepje gaat na een paar dagen over, een ruzie of meningsverschil kun je bijleggen en een verlies kom je te boven. Het is niet altijd gemakkelijk en snel maar we passen ons aan de nieuwe omstandigheden aan.

In de natuur gebeurt niets voor niets, de natuur verspilt geen energie, alles heeft een functie, natuur is leven, verandering, aanpassing aan de omstandigheden, zelf herstellend vermogen.

\"\"

En wij zijn natuur. Zowel het lichaam, als het denkvermogen en ons gedrag, kortom het leven, past zich altijd direct aan de veranderende omstandigheden aan.

Het zelf helend vermogen kan prima zijn werk doen als wij het goed ondersteunen. Goede voeding, genoeg beweging, frisse lucht en rust, oftewel ontspannen leven, zijn daarbij van essentieel belang.

Goede voeding

Goede voeding is belangrijk, daar is iedereen het over eens. Maar wat goede voeding is daar is blijkbaar niemand het over eens. Neem maar eens een kijkje in een boekenwinkel of bij de bibliotheek. Vele onderzoeken en methoden en ze claimen allemaal de  beste te zijn.

Maar wat is dan wel goede voeding.

Voeding voor het lichaam

In de eerste plaats is dat heel persoonlijk, elk mens is anders. Goede voeding is dat wat jouw voedt, waar je lichaam, geest en ziel goed bij gedijen. Heb je er wel eens bij stilgestaan dat alles wat je eet en drinkt, opgenomen wordt in je lichaam. Het wordt je lichaam. Dat eitje van vanochtend wordt omgezet in huidcellen, levercellen, cellen van je tong en ga maar door. Die wortel, dat ijsje, koekje, snoepje, het zijn  de bouwstenen van je lichaam, het vormt je vinger en je hart.

Neem eens de tijd te voelen wat voeding in je lichaam doet, verteren kost energie. Na welke maaltijden voel je energie, en wanneer zak je languit onderuit en kom je met geen mogelijkheid meer van die bank af?

Hier vindt je een oefening voor bewust eten.

Voeding voor de geest

Ook de geest, jouw denkvermogen heeft voeding nodig. Alles wat je tot je neemt in de vorm van nieuws en informatie voedt je geest. Het geeft je gedachten vorm, en als je het maar vaak genoeg hoort of ziet worden het zelfs overtuigingen. Bedrijven maken hier optimaal gebruik van door middel van reclame, maar  ook  politiek, kerk en media. Als je dagelijks via tv of internet een portie geweld, intrige, ongelukken en machtspelletjes tot je neemt zal dat jouw gedachten beïnvloeden. Liegen, belazeren, vreemd gaan, oorlog en geweld worden dan heel gewoon. Het voedt gevoelens van angst, argwaan, haat.

En het werkt ook andersom. Verhalen van mensen die elkaar helpen en ondersteunen en natuurfilms bijvoorbeeld geven een ander gevoel.

Ga bij jezelf eens na welke gedachten en overtuigingen je voedt als je geestelijk voedsel tot je neemt.

Voeding voor de ziel

De mensen waar je mee omgaat.

De mensen waar je mee omgaat zijn een deel van die voeding.  Vaak hoor ik mensen vertellen. Pppppffffff ik heb net …………. gesproken, die trekt me helemaal leeg. Altijd dat gezeur over…………….. Vraag je dan eens af of het wel zo goed is met die persoon om te blijven gaan?

De omgeving waar je woont.

Hoe ziet je huis en woonomgeving eruit. Kom je daar tot rust? Voel jij je daar veilig en ontspannen? Kan jij daar jouw accu weer opladen?

De besteding van je tijd.

Er zijn 24 uren in een dag. Een groot deel daarvan besteed je waarschijnlijk aan werken. Ben je na een dag werken helemaal kapot of krijg je energie van je werk? Is dat verandert in de loop van de jaren en past het nog bij je?

Voeding is zoveel meer.

Alles wat je tot je neemt via de zintuigen ‘voedt” je. Het is goed, zo nu en dan een stil te staan bij je voedingsgewoonten op elk gebied.

Zodat er balans blijft tussen lichaam, geest en ziel en het zelf herstellend vermogen van het lichaam, van de natuur, optimaal kan functioneren.

Kom je tot het inzicht dat iets niet meer klopt, niet meer bij je past, maak dan andere keuzes.

Bewuste keuzes voor goede voeding voor  lichaam, geest en ziel. Voeding waar je energie van krijgt, wat goed verteerbaar is. Mensen die je waarderen en inspireren, waar je blij van wordt. En doe dingen waar je hart van gaat zingen. Zo ondersteun jij het zelf herstellend vermogen van je lichaam en voedt je vertrouwen en liefde.

Realiseer je dat jij alleen die keuzes kan maken.

Je moet het zelf doen maar je hoeft het niet alleen te doen.

Ik kan je ondersteunen en begeleiden bij keuzes die bij jouw passen op dit moment in je leven. Dit kan online, of tijdens een wandeling in de natuur, bij jouw thuis of bij mij aan boord. Met mijn kennis en ervaring stel ik de juiste vragen die inzicht geven in de verbanden tussen jouw lichaam, geest en ziel. Zodat jij spanning kan loslaten en er weer doorstroming kan ontstaan. Je wordt dan meer en meer je eigen beste vriendje en ervaart meer ontspanning in je leven. ontspannen op koers

Heb je behoefte aan een meer wetenschappelijke benadering dan kan ik je van harte een stemanalyse aanbevelen. Dit is een software programma wat de frequenties en vibraties meet in je stem. Ik werk al vanaf 2011 met dit revolutionaire systeem. Hier kun je er meer over lezen. herstel de balans

Regelmatig volg ik zelf ook programma\’s van een leefstijl coach die ik van harte kan aanbevelen. Wil je hier meer over weten stuur dan maar een berichtje.

yvonne

Meer
blogs

Scroll naar boven