op koers

Op zoek naar koerswijziging in je leven?

Ontdek jouw innerlijke kompas met Yvonne Coppens.

Persoonlijke begeleiding, verdieping en inspiratie op maat.

 

Wil je het roer om gooien en een nieuw leven creëren? Ontdek de kracht van jouw innerlijke kompas met Yvonne Coppens. Samen zetten we koers naar jouw ideale bestemming.

Nieuwe doelen stellen die écht bij jou passen.

Tijdens deze reis:

Een touw op een platbodem
yvonne aan boord van ZEN haar zeiljacht, klaar om het zeil te hijsen. In de portugese zon.

Al meer dan 25 jaar begeleid ik mensen met liefde en expertise door de moeilijke tijden in hun leven. Ik heb gezien hoe mensen hun innerlijke kracht kunnen vinden en een nieuw leven kunnen creëren. Met mijn ervaring en kennis help ik jou graag om hetzelfde te doen.

ik ben je baken als...

rood wit gestreepte vuurtoren geeft zekerheid bij een stormachtige zee.
rots in de branding

Lichaam - geest- ziel

Er zijn diverse invalshoeken van waaruit je jouw leven kan bekijken.

Het lichaam: Ongemakken, klachten, ziekten. Maar ook emoties en gevoelens.

De geest, het denken: Waar gaan je gedachten over, wat zijn je overtuigingen.

De ziel: Je gedrag en patronen, de levensblauwdrukperiode, het geboorteverhaal, familie erfennissen/lijnen. 

Klachten en patronen ontstaan niet zomaar, ze komen ergens vandaan. Daar heb je geen schuld aan, het geeft je wel de mogelijkheid te onderzoeken waarom je niet volledig je eigen koers kan varen.

Ik help je afstemmen op je innerlijk kompas.

Samen gaan we op zoek naar de diepere oorzaak van jouw klachten of ziekte. Dat is soms geen gemakkelijke weg. Vaak zitten daar diepe overleving strategieën en overtuigingen in de weg. Deze begeleiding kan naast reguliere of alternatieve therapie gevolgd worden, het is GEEN vervanging. Ik heb geen oordeel over de te volgen therapieën of behandelingen.

Jij krijgt het roer weer stevig in handen.

Het doel van deze begeleiding is je inzicht te geven in gebeurtenissen en patronen in je leven. Zodat er acceptatie en rust kan ontstaan en je leven daarna meer ontspannen kan zijn. Je zult ontdekken dat toeval niet bestaat, en dat er alleen maar logische verandering is, aanpassing.

Jij gaat je eigen koers varen

Je kan volledig je eigen programma samenstellen, dan leer je direct al te ervaren wat jij nodig hebt. En weet dat je dat niet allemaal tegelijk hoeft te doen, al reizende krijg je nieuwe inzichten en verander je van koers. Ik ben de kritische stuurman die meekijkt.

Traumasessie

Diepe trauma heling. Gebeurtenissen in je leven, waar je niet direct een oplossing voor hebt, zetten zich vast in je lichaam. Door te leren voelen in je lichaam kan het trauma oplossen. Ik leer je dieper voelen in het lichaam, geef andere invalshoeken waardoor er nieuwe inzichten ontstaan en geef je praktische tips en oefeningen waarmee je zelf aan de slag kan. 

Persoonlijke yoga verdieping

Verdieping van je yogabeoefening. Het pad van Yoga is een diepgaand innerlijk proces. Je leert te vertrouwen op eigen waarneming en ontdekt hoe je de signalen van het lichaam en het leven kan duiden. 

Levensblauwdruk

De invloed van je geboorte, je zwangerschapsperiode en je eerste paar levensjaren op je leven nu. Hier ontstaan veel patronen die zich herhalen in het leven. We maken een biografische tijdlijn.

Stemanalyse

Wat je zegt dat ben je zelf. Een bijzondere tool voor persoonlijke ontwikkeling en gezondheid op emotioneel, fysiek en psychologisch gebied. Voor meer info zie Hersteldebalans.com 

Yogatherapie

Volledig afgestemd op wat jij nodig hebt op dit moment. Diepgaand en ontspannend. Adem, houding, meditatie,loslaten en meer.

Uitwerken familiestamboom

De invloed van je familie erfenissen op jouw leven. Jouw eigen plaats en rol in de familie. Welke thema’s worden er geleefd in je familie en hoe die te transformeren.

Inspiratiewandelingen

We gaan lekker aan de wandel in de natuur. Tijdens het wandelen openen zich steeds nieuwe vergezichten, zowel in de buitenwereld als in jouw binnenwereld. 

Yvonne aan boord van haar zeiljacht ZEN.

 

 

Samen zetten we een koers uit naar jouw ideale bestemming, naar hoe jij graag wil leven. We gaan op zoek naar de oorzaken van je klachten en patronen, analyseren wat je lichaam en je leven  je duidelijk willen maken. We vinden oplossingen voor jou zodat jij leert hoe je jouw leven OP KOERS kan houden.

Je wil zelf het roer van je leven weer in handen wil nemen.

Geschikt  als je meer verantwoordelijkheid wil nemen ten aanzien van je eigen gezondheid en welzijn. Mijn expertise ligt vooral bij onderstaande klachten.

lichamelijke klachten

stress gerelateerde klachten

Ontspannen Leven traject Phanta Rhei

Phanta Rhei   Alles stroomt, laat je levensenergie weer stromen.

12 weken aan de slag met jouw welzijn en geluk

Zit je niet lekker in je vel, ga je steeds weer over je grenzen, maak je voor je gevoel de verkeerde keuzes, ervaar je spanning in je lichaam of erger een kwaal of ziekte?

Dan is dit traject helemaal voor jou.

Je leert de balans te herstellen tussen lichaam en geest zodat je meer levensvreugde en gezondheid gaat ervaren.

Na 12 weken zul je op een meer ontspannen manier in het leven staan.

 

yvonne coppens op het strand met op de achtergrond de kliffen van portugal

de sleutel tot gezondheid en geluk zit in jezelf

Ja ik wil meer ontspannen leven

Samen zetten we een nieuwe koers uit voor jouw leven. 

Een andere koers gaan varen, op een andere manier in het leven staan.

Overstag gaan doe je niet zomaar. Je gaat een andere koers varen. Soms doe je dat vrijwillig omdat je naar je doel wil, soms veranderen de weersomstandigheden of de situatie zodanig dat je een ander doel kiest. Het best ga je weloverwogen te werk. Je bekijkt het weer en de windrichting en kracht, de zeilvoering, en als alles oké bevonden is kun je wenden.

Je balans hervinden

Na de overstag vaart het schip over de andere boeg en heb je een ander uitzicht. Het duurt even voordat het schip weer op de juiste koers ligt, de zeilen getrimd zijn en alles weer in balans is. Maar hoe vaker je oefent hoe gemakkelijker het wordt. Zo ook in jouw leven.

Als je leert om te gaan met veranderende omstandigheden kun je gemakkelijker je koers of je zeilvoering aanpassen.
yvonne in het hoge gras bezig met het vastleggen van een schip

Ik leer je navigeren op jouw innerlijk kompas door de woeste zeeën van het leven zodat je zelf de vaardigheden hebt het roer in handen te houden.

Ja ik wil graag overstag

Samen zetten we een nieuwe koers uit voor jouw leven. 

Overstag is een intensief traject met persoonlijke begeleiding afgestemd op jouw behoeften.

Het leven. Is idd net een schip Op koers blijven kan ik alleen door zelf aan het roer te staan. Yvonne je helpt me met deze koers te houden, door me oude patronen te doorvoelen. Door jou warme stem en deskundigheid is er Veiligheid. Hierdoor kom ik in korte tijd de storm voortkomend uit oude patronen uit weer terug in het heldere hier en nu. Op naar het volgende schakeltje in de ketting. Want het leven is als een schip in weer en wind schade opgelopen en wat onderhoud verdient. In dankbaarheid
oranje y uitgevoerd met een kwast op japanse wijze
esther scheper

Hoe gaan we die nieuwe koers uitzetten

Na meer dan 25 jaar werken met individuele mensen en groepen heb ik een soort methode ontwikkeld. We doorlopen altijd de volgende stappen op diverse niveau’s. Fysiek, mentaal, causaal, emotioneel en spiritueel.

H-E-A-R-T

Herkennen- Erkennen- Accepteren- Reflecteren- Transformeren
fysiek- mentaal- causaal- emotioneel- spiritueep

Herkennen

In kaart brengen van de situatie op dit moment. Wat zijn je klachten, waar loop je tegenaan..

Erkennen

Ruimte geven aan de gevoelens en emoties die daarbij horen. Ademen en voelen.

Accepteren

Oke, dit is de situatie op dit moment. Het mag er allemaal zijn. Als ik het anders had gekund had ik het anders gedaan.

Reflecteren

Is dit nog werkzaam voor mij of wil ik het anders. Leren keuzes te maken en los te laten.

Transformeren

Duurzaam veranderen.

Hoe wil ik het WEL!

Fysiek

Voelen, wat gebeurt er in het lichaam, de sensaties die je voelt. 

mentaal

Denken, waar gaan doorgaans je gedachten over. Veelal zijn gedachten stromen onbewust.

Causaal

Gedrag, patronen. Hoe manifesteert zich een en ander in mijn leven en waar komen mijn gedrag, patronen en klachten vandaan. 

Emotioneel

Emoties geven richting, kan jij jezelf toestemming geven je emoties er volledig te laten zijn. 
 

Spiritueel

Leer onvoorwaardelijk je eigen beste vriend(in) te zijn

 

 

stuurwiel met op de achtergrond een groene zomerroef

familie erfenissen
stamboom

Je leert (over)leven van je ouders en voorouders.

Karakter en programmeringen, doen en laten van een individu, ziekten en kwalen worden doorgegeven van generatie op generatie. Traumatische gebeurtenissen zoals bv oorlogservaringen, overvallen, verkrachting, verdrinking, natuurrampen die niet verwerkt konden worden zijn herinneringen die overgedragen worden op de volgende generatie. Als de omstandigheden het toelaten zullen deze herinneringen terugkomen in oa acties, levensgebeurtenissen, gevoelens, ongelukken, beroepen enz in de familie.

 

Het bewust worden is de kans om een andere koers te gaan leven.

Herinneringen worden doorgegeven totdat ze bewust worden en opgelost worden, dan stopt het. Met vrije wil en bewustzijn kunnen we onopgeloste emotionele herinneringen loslaten en oplossen.

Mijn eigen koers en afstemming op mijn innerlijk kompas

Ikzelf heb de afgelopen jaren veel van mijn eigen thema’s en die van mijn medecursisten en van mijn leerlingen mogen onderzoeken en ontdekt dat het leven nog boeiender en wonderbaarlijker in elkaar steekt dan ik me had kunnen voorstellen. 

Het leven is heel consequent.

Het is een consequent systeem, alles heeft zijn juiste plek. Het geeft me rust en ontspanning. Tegelijkertijd is er de nieuwsgierigheid om alles tot in detail uit te pluizen en te willen snappen. Zoals bij alles hier dus ook de tweestrijdigheid van het leven. Leven wat enkel kan bestaan als er 2 tegenpolen zijn die elkaar aantrekken en afstoten.

Ik vaar mijn eigen koers.

Ik krijg een steeds diepere verbinding met mijzelf, ik leer nog meer te vertrouwen op mijn intuïtie en kan mijn lichaam steeds beter geven wat het nodig heeft. Hierdoor kan ik gewoon mezelf zijn in alle omstandigheden en kan ik er ook zijn voor jou. In een open aandacht en zonder oordeel.

Zeilende kaastjalk courier in een storm met een gerrefd zeil, met mensen in de kluiverboom die de kluiver berben

De biologische natuurwetten

Aanpassen aan de veranderende omstandigheden.

Alles is energie. Energie drukt zich uit door middel van Leven, dus ook door ons lichaam. In de natuur bestaat geen ziek en gezond, enkel aanpassing aan de veranderende omstandigheden. Ziekte is de aanpassing van het lichaam aan een zeer precies moment waarop we geen oplossing hadden. Dat is precies wat de wet van karma omschrijft. Elk gevolg heeft een logische oorzaak.

Hoe ervaren we wat we de dingen die we meemaken.

Dr Hamer heeft in de jaren 80 van de vorige eeuw het verband ontdekt tussen gebeurtenissen die we meemaken en de uitwerking daarvan in ons lichaam (oftewel welke ‘ziekte” ontstaat). Hij ontdekte dat niet wat we meemaken van invloed is, maar de manier waarop we de gebeurtenis ervaren van doorslaggevend belang is.

 

Levensblauwdruk en geboortepatronen

Het begin van jouw leven hier op aarde.

Je levensblauwdruk is de periode vanaf 9 maanden voor de conceptie, de conceptie zelf, de zwangerschap, de bevalling en het eerste levensjaar. Dit is echt letterlijk jouw levensblauwdruk: die drukt een grote stempel op je leven. Als beginnend mens ervaar jij de emoties van je vader en moeder als die van jou, omdat er nog geen onderscheid is tussen jij en de ander.

Wat is het doel van jouw geboorte.

Hierbij is het ‘idee’ waarmee je verwekt wordt ook zeer bepalend voor je leven. Een kind/mens geeft expressie aan het doel van zijn conceptie. Iedereen heeft één of meerdere thema’s in zijn of haar leven. Hier ontkom je niet aan,  inzicht hierin maakt veel in jouw leven duidelijk. Ook de geboorte is zeer crusiaal, wat waren de omstandigheden rondom jouw geboorte? Deze periode is bepalend voor veel patronen in je leven.

yvonne coppens aan het roer van courier een kaastjalk uit 1893 met gestreken mast

Yoga

 

Zelfonderzoek op elk gebied van het leven.

Yoga is een eeuwenoude wijsheid die de gehele mens omvat. Sinds 1997 houdt ik me hier intensief mee bezig. Yoga is zelfonderzoek, je gewoontes, je automatismen en patronen onderzoeken, niet meer zo maar alles klakkeloos aannemen en doen maar leren zelf na te denken. 

Van onbewust naar bewust.

Door jezelf te observeren, naar jezelf te kijken, niet te oordelen maar alleen te constateren. Wat zijn je gedachten, je emoties, je gevoelens en je daden op elk moment van de dag, in alle situaties. Hierdoor ontdek je je onbewuste reacties en overtuigingen. Door die bewustwording ontstaat er ruimte om keuzes gaan te maken, dient dit mij nog steeds of is het overbodig.

 

Je wordt zelf een baken in het leven van de ander.

Je leven wordt duidelijker en overzichtelijker. Je ontdekt waar je voor staat en wat bij je hoort. Je ontwikkelt een gevoel van duurzaam geluk en tevredenheid= herkenning van het licht wat je bent

waar doen we dit

Het meeste aanbod kan prima online.

Van november tot en met mei leef ik in de Algarve in Portugal. 

Het meeste aanbod kan prima online.

Van mei tot en met oktober in Groningen, Nederland.

 

 

Een ontspannen natuurlijke omgeving doet wonderen. De kust van Zuid Portugal is een van de mooiste kusten van de wereld . Prachtige stranden, woeste kliffen, pittoreske stadjes, vriendelijke bevolking het is er allemaal in grote hoeveelheden. Meestal is er ook volop zon en lekkere temperaturen. Je kan er heerlijke wandelingen maken, in deze sfeer ontspan je als vanzelf. En ontspanning is de belangrijkste voorwaarde om het zelf helend vermogen van het lichaam te activeren en te stimuleren.

Natuurlijk ga je lekker vakantievieren hier. Maar buiten dat kun je een of meerdere afspraken met mij maken om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling, je gezondheid of je welzijn. Zodat jouw leven OP KOERS blijft. Ik garandeer je inzichten in oude patronen en gewoonten zodat er nieuwe uitzichten ontstaan.

Ja ik wil met jouw een nieuwe koers uitzetten

Als je samen aan boord stapt moet er wederzijdes vertrouwen zijn. Daarom is de eerste kennismaking van een half uur gratis.
Scroll naar boven