Voelen

Datum

Voelen.

Emoties die niet geuit worden kunnen zich vastzetten in het lichaam. In mijn jarenlange ervaring als yoga docente en persoonlijk begeleider heb ik geleerd dat het belangrijk is deze emoties te voelen, ze de ruimte te geven zodat ze losgelaten worden.

Ik heb er een kort filmpje over opgenomen.

Er bestaat veel verwarring rondom het begrip VOELEN.

Wat ik veel tegenkom is dat we denken dat we voelen. Denken dat we verdrietig zijn is iets anders dan verdriet voelen. Hoe verdriet voelt, is voor ieder mens anders.

Voelen van pijnlijke emoties vermijden we het liefst, het doet nl pijn. We voelen dan leegte of onrust, angst, verdriet. We willen of kunnen het niet voelen en gaan aan het werk, of leuke dingen doen. Doen doen doen. Mijn advies, neem tijd en ga voelen. Hoe voelt die leegte, die onrust, dat verdriet of die angst, en waar voel je dat precies in je lichaam.

Vaak spreek ik mensen die zeggen dan: maar ik heb het al zo vaak doorvoeld, het lost niets op. Ik zie dat ze ongemakkelijk worden. Dan vraag ik ze, wat gebeurt er nu vanbinnen? Daat hebben ze nog nooit bij stil gestaan. Het lichaam kan niet denken, het voelt, het lichaam heeft geen woorden maar sensaties. Dan gaan we voelen. Waar in je lichaam voel je en wat voel je. En daar rustig bij blijven en ademen.. meer hoef je niet te doen.

Observeren van de sensaties in het lichaam, daar gaat het om. Voel je druk, kriebel, tintel, steek, branderig, naaldjes, samentrekking, spanning, strekking…………….. benoem het en adem.

Wat je doet is de emotie de ruimte geven om op te lossen. De vastzittende energie kan weer gaan stromen.

Wil je begeleiding bij het doorvoelen van jouw pijnlijke emoties dan heb ik een mooi aanbod voor je.

Kijk bij Op Koers

Meer
blogs

Scroll naar boven