olijfboom op een open veld met blauwe lucht in de algarve in portugal.

Transformeer

olijfboom op een open veld met blauwe lucht
transformeren

Soms komt er zomaar weer iets op je pad.

Een energieleverancier die wil leveren en de andere die niet af wil sluiten alleen als je veel geld betaald. Je wordt boos, wilt zo graag anders. Waarom dan weer die buitenwereld die je dwars zit. Je wil leven in een wereld van liefde en vrede.

Hoe kun je nou dat gevoel transformeren. In dit geval boosheid, frustratie. Die boosheid, irritatie of frustratie die je voelt is een uitnodiging om naar naar binnen te kijken.

Je hebt zojuist een stukje angst opgelost, de ruimte gegeven. Het zit niet meer vast in je lichaam.

olijfboom in portugal
H-E-A-R-T

De buitenwereld is een afspiegeling van jouw binnenwereld. Als er iets gebeurt in de buitenwereld, kan je dat van binnenuit oplossen. Het zijn je oude onderdrukte angsten die naar buiten komen om te transformeren. Vaak gaat het over angst voor tekort, angst voor verlating, angst voor bezoedeling.

Na een aantal minuten zal het gevoel veranderen, het krijgt ruimte. Ga door tot je weer rust voelt. Zo vaak en zo veel als je wil.

Dit kun je doen in acute situaties, wanneer je getriggerd wordt.

Als de nood wat minder hoog is kun je dit ook doen. In het beste geval maak je er een dagelijkse bezigheid van. Even een kwartiertje zitten, ademen, voelen.

Als je wil doe je dat met een thema.

Waarover voel ik me geïrriteerd, gefrustreerd, heb ik deze gevoelens vaker gehad, wat gebeurde er toen, voel en adem. Kijk eens in je verleden naar gebeurtenissen waarbij je dat ook zo gevoeld hebt. Adem en voel.

Op deze manier komen je oude angsten naar boven.

Je leert dan je emoties en gevoelens te Herkennen.

Wanneer voel jij je gehinderd, gedwarsboomd,

Wanneer voel jij je alleen, in de steek gelaten,

Door ze er te laten zijn geef je ze Erkenning, ze hoeven niet weg, je hoeft ze niet te onderdrukken, ze mogen er zijn.

Realiseer je dat je op dat moment niet anders kon handelen…………anders had je het zeker gedaan.

Dan Accepteer je wat er ooit geweest is.

Je voelt dan de ontspanning in je lichaam terugkeren. De spanning, de pijn, de leegte maakt plaats voor tinteling en levensvreugde.

De oude onderdrukte pijn en angst heb je ruimte gegeven, zit niet meer in een koud en donker hoekje maar heb je gezien. Is aan het licht gekomen. Daardoor komt er ontspanning.

Nu kan je gaan kijken naar wat je WEL wil. Hoe zou je in het vervolg willen handelen, hoe zou jij je willen voelen, hoe ziet jouw eigen beste versie eruit.

Dat proces noem ik Reflecteren.

Je zult merken dat je dagelijks leven gaat veranderen. Soort gelijke situaties zullen minder voor gaan komen of ze verdwijnen helemaal uit je leven.

Je hebt dan een Transformatie doorgemaakt.

Dit is een proces wat je alleen kan doen. Als je er hulp bij nodig hebt kan je een afspraak met me maken. We gaan dan samen kijken naar de onderdrukte pijn of angst of emotie. Ik loods je er doorheen met aandacht en liefde. Dit kan online of live.

Kijk bij ONTSPANNEN OP KOERS voor de mogelijkheden.

Stemanalyse

Om je transformatie proces te ondersteunen kun je ervoor kiezen een stemanalyse te doen. De analyse zelf geeft je veel inzichten in je eigen emoties en psychische aspecten. De geluidsbalans die ik maak naar aanleiding van de analyse geeft je hersenen weer de juiste informatie. Door de binaural beats (elk oor krijgt andere informatie) maken je hersenen zelf weer juiste verbindingen. Zo ontstaat er meer balans en rust.

Meer lezen

de ommekeer

Een paar reacties direct na de sessie

  • Wat een ruimte voel ik nu.
  • Ik voel me 30 kilo lichter
  • ooohh ik wist niet dat ik dit zo vastgezet had
  • wow ik voel mijn buik weer en mijn schouders zijn los
  • ppppffffffff wat een opluchting

In een groep krijgt dit soort processen een soort van versnelling, expansie. Als groep bieden we een veilige bedding om dit proces te laten plaatvinden. Soms als je eigen proces en soms is er de herkenning bij de ander.

2 gedachten over “Transformeer”

  1. Pingback: Een bijzondere ervaring – Ontspannen Leven

  2. Pingback: blinde darm ontsteking – Ontspannen Leven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven