De wind zet je niet naar je hand, het zeil wel.

Datum

2011-2012

\"courier

Het jaar loopt ten einde, we blikken terug op wat is geweest en kijken vooruit naar wat komen gaat, een goede gewoonte.

Proberen te leren van de geschiedenis zodat je een koers kan uitzetten die je brengt waar je naar toe wil. Maar waar wil je eigenlijk naar toe, weet je dat wel? Als je niet weet wat je doel is,  is het onmogelijk de juiste lessen te trekken uit het verleden en een goede koers te bepalen.

Waar wil je nu echt naar toe met je leven.

Als iemand yogalessen wil komen volgen hoor ik vaak;  ik wil graag meer rust in mijn hoofd, meer ontspanning kunnen voelen, ik heb het altijd zo druk, soms heb ik het gevoel dat ik geleefd wordt………..

Belangrijk is dat je een duidelijke keuze maakt, zet een koers uit en ga ervoor. Niet dogmatisch, maar steeds inspelend op de veranderende omstandigheden.  Zoals een bekend spreekwoord uit de zeiltijd zegt;

De wind zet je niet naar je hand, het zeil wel.

Vaak genoeg al heb je  dezelfde goede voornemens gemaakt die na 3 weken weer in de prullenbak beland zijn. Omdat er even iets veranderde, er kwam een afspraak tussendoor, je was moe, voelde je niet lekker, kortom de omstandigheden veranderde. Geef jezelf dan eens niet op je kop maar begin gewoon opnieuw. Steeds weer, steeds weer. Alles heeft zijn tijd nodig om te groeien, dus ook een nieuwe gewoonte.

De omstandigheden veranderen steeds weer, maar jij bent degene die het roer in handen heeft, en inspeelt op al die veranderingen.

Daarvoor moet je alert zijn, bewust, opletten. Dus in  dit moment zijn, wat is de windkracht, de windrichting, waar is de bemanning enz.  Steeds pas je zeilvoering aan, soms verleg je koers, of bij erg bar weer besluit je een veilige haven op te zoeken, maar  uiteindelijk bereik je je bestemming.

\"courier

Zo gaat het ook in je leven. Jij bent degene die aan het roer staat en de beslissingen neemt. Alleen jij bent verantwoordelijk voor waar je uitkomt. Neem je leven in eigen hand, leer van wat je in het verleden hebt gedaan, weet waar je naar toe wil en LEEF dit moment.

Meer
blogs

Scroll naar boven