Re Creëren

Datum

Recreëren  creëren

Nu de herfst zijn intrede doet neem ik eindelijk de tijd weer eens om achter de laptop te kruipen en een  nieuwsbrief te schrijven.
Het is alweer enige tijd geleden dat  ik dat gedaan heb en ik moet er weer een beetje inkomen. Afgelopen zomer heb ik me namelijk met allemaal andere zaken bezig gehouden.

In het voorjaar, zo eind april, kreeg ik bericht dat mijn buurvrouw de bovenverdieping waar ik les gaf terug wilde hebben voor eigen gebruik. Daar was ik in  eerste instantie niet blij mee. Hoe moest dat nu met de lessen en de massages?

Maar na een paar dagen kreeg ik al ideeën van mijn bootje weer helemaal in de verf en  tijd voor de tuin en om lekker te varen in de zomer, dan zou ik van de herfst wel weer verder zien. De stemanalyses zou ik gewoon aan boord kunnen doen of bij mensen thuis, zodat die wel gewoon doorgang konden vinden.  En zo is het gegaan. Eind mei heb ik de lessen afgerond en ben me bezig gaan houden met bootjes en tuin.

Ik heb veel tijd in mijn eentje en  in stilte doorgebracht en er van genoten. Ik heb mezelf de ruimte gegeven geen verplichtingen aan te gaan. Afspraken maakte ik hooguit 1 dag tevoren of liever nog op dezelfde dag. De telefoon lag ergens binnen en de laptop kreeg nauwelijks aandacht. En dat is een gewoonte die ik zoveel mogelijk in ere blijf houden.

Schuren, bikken en schilderen  van het fijne schip waar ik samen met mijn vriend op woon. Zaaien, planten, wieden, schoffelen, oogsten en meer in de tuin. En de salonboot, het nieuwe project wat ons volgend jaar van inkomsten gaat voorzien, is te water gelaten en zijn we verder aan het afbouwen.  Als je het leuk vind daar wat meer over te lezen kun je hier de weblog vinden met wat foto´s en filmpjes.

Wandelend in de bossen en door prachtige gebieden in Noord Nederland  realiseerde ik me dat alles waar ik nu mee bezig ben hele wezenlijke zaken zijn. Ze gaan over mijn directe leven en mijn basis, nl huisvesting en voeding. Klaarblijkelijk was het tijd voor een reset en gaf het leven mij de mogelijkheid te stoppen met de wekelijkse lessen en verplichtingen en tijd te nemen voor mezelf en te overdenken waar ik nu sta. Re creëren dat is het woord wat steeds in me opkomt.

Het opnieuw uitvinden van mezelf, waar sta ik voor, wat beweegt mij, steeds opnieuw. Recreëren is in de gewone betekenis van het woord ontspannen, vrije tijd doorbrengen. In mijn betekenis is het opnieuw creëren. Ik voel me ontspannen en rustig en krijg meer en meer vertrouwen. Vertrouwen in mezelf, dat ik weet hoe te handelen, in het leven, dat het me geeft wat ik nodig hebt, algemeen vertrouwen. Het groeit als een stevige sterke boom binnen in me, het is niet meer alleen iets wat ik vertel maar wat ik werkelijk doorvoel/ doorleef.

Het is boeiend  hoe het leven je steeds opnieuw uitdaagt om echt bij jezelf te blijven, om je niet mee te laten slepen door de waan van de dag en door je ´ego´ ( De persoonlijkheid die je denkt te zijn.) Mijn ego dat het heerlijk vind om in de belangstelling te staan en complimentjes te krijgen. Maar waar ik ook vaak doodmoe van wordt omdat ik mijn grenzen dan niet respecteer.  Maar daarover een volgend keer meer.

Langzaam aan komt er weer een en ander op mijn pad en voel ik of het past of niet. Hieronder vind je er al een paar en binnenkort komt er vast nog meer. Op de website en op facebook kun je onder het kopje agenda alle activiteiten vinden.

Graag hoor ik hoe het met jullie gaat

Meer
blogs

Scroll naar boven