Moeiteloos

Datum

Nog een paar dagen en dan is het zover. We gaan een heerlijk weekend tegemoet op Terschelling.

\"Yogaweekend
Yogaweekend op Terschelling

Een weekend waarin  het thema moeiteloos centraal zal staan.

Moeiteloos is een woord dat een aantal jaren geleden opeens in mijn leven verscheen en me niet meer losgelaten heeft. Het helpt me goed aan te geven waar mijn grenzen zijn, en me gefocust  te houden op wat echt belangrijk voor me is.

Als dingen moeiteloos gaan, stroomt de energie vrij door mijn lichaam en mijn leven. Ik voel me plezierig en dat straal ik dan ook uit. Dat heeft direct invloed op alles om me heen, ik zwaai vrolijk naar de buurman, ik stuur een leuk berichtje naar een kennis, zo gaat het verder.

Als ik opmerk dat dingen me echt moeite gaan kosten, ik geen zin meer ergens in heb, me ga irriteren, snel afgeleid raak of meer van dat soort dingen dan is het tijd ermee te stoppen.,het is een teken van weerstand.

Dat wil niet zeggen dat je nergens moeite voor hoeft te doen. Natuurlijk moet je oefenen om nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen, of om te slagen voor een examen. Waar je op kan letten zijn die kleine signalen die je doorgaans negeert, ik heb geen zin, treuzelen, vergeten dat je iets zou doen, en andersom waar wordt je enthousiast van, waar wordt je blij van, waar ga je van zingen, waar loop je warm voor.

Steeds als ik wat nieuws onderneem of iets wil veranderen in mijn leven dan neem ik de tijd goed te bedenken wat ik wil bereiken en hoe het mijn leven zal beïnvloeden als ik het bereikt heb.

Ik focus me op wat ik wil, vergaar kennis, doe onderzoek, laat me informeren enz. Zo ontstaat langzamerhand de juiste omgeving voor verandering. Gewoon omdat ik vertrouwd raak met de nieuwe situatie.

Leven is een voortdurende staat van beweging/ verandering. Vaak kunnen of willen wij niet meebewegen, het oude is vertrouwd het nieuwe onbekend.

Een weekendje Terschelling is een mooi moment om even stil te staan of er in jouw leven dingen zijn die niet meer moeiteloos verlopen en vragen om aanpassing van jouw energie.

\"klankschalen
klankschalen meditatie op het strand.

Ik zie je graag aanstaande  vrijdag bij YYoga op Terschelling.

Meer
blogs

Scroll naar boven