Verdiepingsweek voor yogadocenten in Frankrijk

Verdiepingsweek voor yogadocenten waarbij je op zoek gaat naar de verbanden tussen binnen en buiten. Je eigen leven en jouw klachten als uitgangspunt voor verdieping.

Verdiepingsweek voor yogadocenten in Frankrijk. Voorjaar 2025

Een bijscholing voor yogadocenten vol yoga filosofie, biologische natuurwetten, persoonlijke ontwikkeling en meer op een rustige natuurlijke plek in Frankrijk.

Het kalme en rustige water van de gave, een riviertje in groningen, weerspiegelt de bomen in de lente. De lucht is blauw.

Ben jij een toegewijde yogadocent die streeft naar persoonlijke groei en wil je jouw lessen naar een hoger niveau tillen? Dan is deze unieke verdiepingsweek speciaal voor jou ontworpen!

Yoga is niet statisch, het is levende kennis.

Yoga is een doorlopende ontdekkingstocht in je eigen leven. Als yogadocent geloof ik sterk in de voortdurende verdieping van onze kennis over alle facetten van deze eeuwenoude wijsheid. Voor mij is yoga synoniem aan zelfonderzoek op elk gebied van het leven.

Alles is energie

Als yogadocent ben je vertrouwd met het idee van een onlosmakelijke verbinding tussen lichaam, geest en ziel, waarbij je denkt vanuit eenheid. Wellicht heb je, net als ik, ervaren dat het grofstoffelijke voortkomt uit het subtiele.

Op zoek naar de diepere verbanden

Tijdens deze bijzondere retreat voor yogadocenten nodig ik je uit om samen op ontdekkingsreis te gaan, op zoek naar de diepere verbanden tussen het lichaam, het denken en dat wat er gebeurt in het leven.

Het is allemaal hetzelfde maar dan anders

De natuur is heel consequent, het is allemaal hetzelfde maar dan anders, het lichaam en het leven zijn de uitdrukkingsvorm van jouw levensenergie. Ik hou me al meer dan 30 jaar bezig met deze verbanden en deel graag en met veel enthousiasme mijn kennis en ervaring.

Kleine groep met grote impact

Deze verdiepingsweek wordt bewust gehouden in een kleine groep, zodat iedere deelnemer de aandacht krijgt die hij of zij verdient. De kracht van de groep zal jouw groei en ontwikkeling versterken.

Een landelijk gelegen prachtige plek

Geniet van de rust en schoonheid van de omgeving terwijl je jezelf onderdompelt in deze intensieve, maar bevredigende week. Een adembenemende plek wacht op jou om samen met gelijkgestemden een onvergetelijke ervaring te creëren.

Alles inbegrepen

In deze week is alles inbegrepen. De lessen, heerlijk eten, prachtige uitzichten en mooie inzichten, verwondering, verbazing, certificaat. Enkel de reis moet je zelf regelen.

De gave een riviertje in groningen met rijtje wilgen erlangs, Je ziet de zon opkomen en de bomen en de wolken reflecteren in het water.

Ervaring is de enige echte leermeester

Jouw eigen ontwikkeling staat centraal deze week. Wat heb jij nodig om jezelf verder te ontplooien. Hoe kom je nog dieper bij je essentie, welke klachten en patronen wil jij transformeren? Elke dag staat er een vraag van een deelnemer centraal.

Een inspirerende omgeving om ontspannen te ontwikkelen

Gedurende 8 dagen jezelf onderdompelen in een inspirerende omgeving waar rust en ontwikkeling hand in hand gaan. De idyllische locatie biedt de perfecte setting om jezelf te ontplooien en nieuwe inzichten op te doen.

Samen maken we het verschil

We zullen ervaringen en casussen met elkaar delen, je kan een yogales geven en je vragen stellen. Je ontvangt waardevolle feedback en onverwachte antwoorden. Samen creëren we een ondersteunende gemeenschap waarin we van elkaar leren en groeien.

Een waardevolle bijscholing

Schrijf je nu in en geef jezelf de kans om niet alleen als yogadocent, maar ook als individu te groeien.

Een boom in het begin van de lente, kaal. Weerspiegelt in het water van de Gave, de lucht is egaal grijs.

Elke keer weer ben ik geraakt door de diepgaande en transformerende kracht die ontstaat als er een groep mensen samenkomt om dit te ervaren.

yvonne 

Elk gevolg heeft een logische oorzaak

Waar komt die zere schouder of knie, die blaasontsteking of verkoudheid nou vandaan. Waarom kun je nooit iets afmaken of heb je altijd haast?

 

Tijdens deze verdiepingsweek gaan we samen ontdekken dat het lichaam en het leven de uitdrukkingsvorm zijn van levensenergie. Je gaat nieuwe invalshoeken ontdekken en krijgt inzicht in diverse klachten en situaties en je leert hoe je daar flexibel en effectief mee om kunt gaan.

de gave met weerspielgeling

De docente

Yvonne Coppens onderzoekt al meer dan 30 jaar de verbanden tussen lichaam, geest en ziel en deelt haar wijsheid, kennis en ervaring met veel enthousiasme. Ze is geschoold in raja yoga, hatha yoga, yin yoga, de biologische natuurwetten, germaanse geneeskunde, epi genetica, kwantumfysica, levensblauwdruk/ geboortepatronen, familie erfenissen, biologische tijdlijn en frequentie geneeskunde.

 

Verwacht het onverwachte en laat je inspireren; deze ervaring gaat verder dan louter kennisoverdracht en opent de deur naar nieuwe perspectieven.

Aan de slag met je eigen thema

Het leven is een voortdurend proces van veranderingen. Steeds passen we ons aan de veranderende omstandigheden aan. Soms doen we dat heel gemakkelijk en op andere momenten kunnen we onze oude overtuigingen niet loslaten. Blijven we maar hangen in gedrag wat ons niet meer ondersteunt en zelf ondermijnt. Waar loop jij op dit moment in je leven tegenaan? Wat wil je leren deze week? Wat is je intentie?

Basis van deze week is de eeuwenoude filosofie van raja yoga

Yama, nyama, asana, pranayama, pratyahara, dharana, dhyana, samadi.

 

Hoe is je verhouding met de buitenwereld; wereld problemen, maatschappij, familie, relaties. Wat ervaar je van binnen; overtuigingen, gewoonten, ideeën. De relatie met je lichaam. Adem en energie. En dan steeds meer ontdekken wat niet meer bij je hoort en je aandacht gaan richten op wat je WEL wil. Daardoor ontstaat er meer en meer focus, en uiteindelijk integreer je dat in je leven.

Het leven is een consequent systeem: zo binnen zo buiten

Lang heb ik mezelf afgevraagd hoe dat precies zat. Waarom krijgt iemand longkanker en de partner die net zoveel rookte niet. Of waarom heb ik altijd last van mijn rug en mijn broer nooit. Waarom moest de oma van mijn nichtje zo lijden terwijl ze altijd voor iedereen klaarstond?

De zon gaat onder bij de gave een riviertje in de provincie groningen, de wolken en de bomen weerspiegelen in het water.

Yoga leerde me observeren

Yoga leerde me observeren, afstand nemen, alles uit elkaar rafelen en opnieuw opbouwen. Steeds weer, elke overtuiging, denkbeeld of idee onderzoeken, niet te oordelen. Mild te blijven voor mezelf en de ander.

De biologische natuurwetten en yogafilosofie

In 2015 kwam ik in aanraking met het werk van Dr Hamer. Zijn inzichten en bevindingen hebben voor mij een hele verdieping betekend van de yogafilosofie.

Tevens verdiepte ik me in familie erfenissen, biologische tijdlijn, geboortepatronen, levensblauwdruk, wet van aantrekking, wet van resonantie, frequentiegeneeskunde, epigenetica, kwantumfysica en meer. Steeds meer ging ik verbanden zien, niet alleen in mijn eigen leven maar ook in de maatschappij en de wereld. Steeds meer ontdekte ik dat alles werkelijk met elkaar samenhangt en niet los te zien is van elkaar.

Het leven is een groot mysterie, door mijn eigen leven en dat van mijn familie, vrienden en leerlingen te onderzoeken is me veel duidelijk geworden. En vooral dat het mysterie veel dieper en wonderbaarlijker is dan we ooit als mens kunnen bevatten.

Waardevolle bijdrage aan jouw persoonlijke groei

Het is mijn intentie dat dat deze week een waardevolle bijdrage levert aan jouw persoonlijke groei en zelfontdekking. Ik ben ervan overtuigd dat je gedurende deze dagen meer inzicht krijgt in jezelf, zodat je beter weet wat je nodig hebt, wat je drijft en welke kwaliteiten je bezit. Dat je in staat bent betere bewustere keuzes te maken voor jezelf.

Wees je eigen beste vriend(in)

Mijn diepere wens is dat eenieder zijn of haar eigen beste vriend(in) mag zijn, zodat we onszelf en elkaar ruimte geven, waarderen, respecteren en ondersteunen waar nodig. Dan creëren we een ontspannen samenleving waarin we samen groeien in harmonie met onszelf en met anderen. We maken keuzes die goed zijn voor onszelf, de ander en de aarde en haar natuur.

Ik hoop dat deze inspirerende cursus voor yogadocenten een bijdrage daaraan mag zijn. Met oprechte intentie en enthousiasme kijk ik uit naar een week van gedeelde groei en ontdekking!

Je eigen gebruiksaanwijzing leren kennen

Deze speciale week voor yogadocenten is bedoeld om je te helpen jouw eigen gebruiksaanwijzing te begrijpen, niet op een ingewikkelde manier, maar op een praktische en toegankelijke manier. Ik hoop dat je na deze week met een helderder perspectief en een sterker gevoel van zelfbewustzijn de wereld om je heen zult ervaren.

reflectie van bomen en wolken in het water

Het programma

In de ochtend is er een yogales van een van de deelnemers.

Na het ontbijt gaan we aan de slag met de vraag van de dag. Je ontvangt theoretische kennis maar ook hele praktische oefeningen.

Dan is er een uitgebreide warme lunch waarna het tijd is voor ontspanning. Zo heb je alle tijd om de ervaringen van die ochtend te overdenken en na te voelen, eventueel te bespreken met de mededeelnemers. Om 18.30 uur is er dan een lichte maaltijd. Waarna we om 19.30 uur weer samenkomen om onze inzichten te delen en eventuele vragen te stellen. Om 21.00 uur is er weer ruimte voor jezelf.

Diepgaande transformatie

Dit alles zet een diepgaand transformatie proces in gang. Je leert dieper te voelen in het lichaam waar en hoe energie zich uit, vastzet of stroomt. Door de theoretische kennis en het delen van ervaringen en verhalen voeden we het denken en ontstaan er nieuwe verrassende inzichten.

Door het delen van tijd en ruimte op een bijzondere plek in de natuur creëren we een open, nieuw bewustzijnsveld wat een uitstraling heeft in heden, verleden en toekomst.

Jouw eigen inbreng is belangrijk

Dagelijks staat er een vraag van een yogadocent centraal, betreffende zijn of haar eigen ontwikkeling/ klacht/ patroon/ overtuiging. Afhankelijk van de vraag gaan we dan aan de slag met de biologische en emotionele oorzaken. We onderzoeken hoe en waar het zich nog meer uit in je lichaam en je leven en of we patronen kunnen ontdekken, bij jouw en in je familie. Hoe ga je er nu mee om, wat is het resultaat daarvan, hoe zou je het willen transformeren.

Certificaat van deelname

Aan het einde van de week ontvang je een certificaat van deelname waarop de behandelde onderwerpen staan.

Een diepe en duurzame transformatie.

De plek la Villoniere

La Villonnière is een oude verbouwde boerderij in een rustige, landelijke omgeving midden in Frankrijk. Gelegen in een klein gehucht van vijf huizen biedt La Villonnière een oase van rust.

De b&b heeft 4 comfortabele kamers met elk een eigen badkamer. In totaal is er ruimte voor 6 deelnemers. Er zijn verder twee woon/eetkamers, maar meestal eten en leven we buiten in de zomermaanden van Mei tot in Oktober. Ook is er een gastenkeuken waar de hele dag thee en koffie beschikbaar is. Rondom het huis is er een grote tuin met ligbedden en hangmatten. In totaal is de tuin zo’n halve hectare. Dus er is altijd wel een rustig plekje te vinden als je je wilt terugtrekken.

La villonaire een oud franse boerderij in de lente

La Villonnière ligt in een gebied met landbouwgrond (zoals achter en naast ons huis), weilanden met koeien en bossen. Het is dunbevolkt. Er zijn prachtige kleine dorpjes en gehuchten, zoals waar wij wonen en af en toe wat stadjes. Alles ademt rust en ontspanning uit. Een ideale omgeving om te wandelen of niets te doen.

marjolein liggend in het gras tussen de madeliefjes
Gastvrouw Marjolein

Ze legt je helemaal in de watten. Heb je een vraag dan kan je altijd bij haar terecht.

 

frank de gastheer van la villonaire voor de deur van hun bed and breakfast.
Gastheer en kok Frank

Hij verrast je graag met heerlijke gerechten en mooie verhalen.

Praktische informatie

Voorjaar 2025, exatcte data volgen.

dagelijks, uitgebreide warme lunch en s’avonds een een lichte maaltijd.

Gedeelde kamer

Programma.

ochtendles van half 8 tot half 9 door een van de deelnemers

8.45- 9.45 ontbijt

10.00- 13.30 yoga verdieping/ filosofie/ intervisie

13.30 warm eten

middag vrij te besteden

18.30 lichte maaltijd

19.30 – 21.00 deel en heel

We zijn met een kleine groep en kunnen dus gemakkelijk afwijken van het programma al naar gelang nodig of wenselijk.

We verdiepen ons in o.a.

*yogafilosofie.

*loslaten/ pratyahara technieken.

*basis biologische natuurwetten.

*levensblauwdruk en geboortepatronen.

*familie erfenissen.

*biologische tijdlijn.

*intervisie.

Investering

997,–

Alles inclusief op basis van een gedeelde kamer.

ja ik wil me graag verdiepen en ontspannen

 

Vroegboekvoordeel

Boek je voor 1 jan  2025

*dan ontvang je euro 50,- korting

En vanuit een stemanalyse

*een chakra rapport waarin je ziet hoe de energie is verdeeld over je chakra’s

*een geluidsbalans die het zelf helend vermogen ondersteunt en stimuleert

Mogelijkheden voor vervoer

– eigen vervoer. Wij kunnen ook bemiddelen, zodat deelnemers met elkaar kunnen meerijden.

– trein naar Chateauroux of Argenton-sur-Creuse. Je kan via de NS kan je een ticket boeken,

maar er zijn ook andere sites. Als je ons de aankomsttijd laat weten, zullen wij je ophalen van het station. De kosten daarvoor zijn 10 euro vanaf Argenton, 20 euro vanaf Chateauroux.

Let op:

– de trein gaat niet rechtstreeks. Je moet in ieder geval een keer overstappen in Parijs

– het is nodig om van te voren een ticket te boeken = plaats te reserveren. Vlak voor vertrek zijn de treinen vaak al vol.

ja ik wil me verdiepen en ontspannen

 

Lijkt het je fijn voor jouw team of collega’s iets soortgelijks te organiseren lees dan hier Elk gevolg heeft een logische oorzaak.

Scroll naar boven