Yoga

Het pad van Raja Yoga is een diepgaand innerlijk proces. Je leert te vertrouwen op eigen waarneming en ontdekt hoe je de signalen van het lichaam kan duiden.
Je ontdekt verbanden tussen gedachten, gewoontes en patronen en de uitwerking daarvan in je lichaam en in je leven.

Mijn specialiteit is het begeleiden van jouw persoonlijke “Yoga Weg”.
De basis van mijn yogalessen is de klassieke Yoga filosofie zoals die is vastgelegd door Patanjali in de Yoga sutra’s.

  opleiding

Raja yoga

Yoga met je blote voeten in het gras

Yvonne Coppens

Raja yoga 8 stappen volgens Patanjali

1, yama

Hoe ga je om met de buitenwereld/ maatschappij, relaties, politiek, familie, werk enz.

2, nyama

Hoe ga je om met jouw binnenwereld, kun je tevreden zijn met je gedrag/ reactiepatronen/ met je gedachten of denk je regelmatig had ik maar……….

3, asana

Hoe ga je om met je lichaam, niet alleen voldoende bewegen maar ook voeden, kun je het ook voelen ,welk verhaal vertelt jou lichaam.

4, pranayama

Hoe ga je om met je adem de brug tussen lichaam en geest, weet je hoe je adem reageert bij stress, bij sporten, bij ontspanning. En als vervolg op je adem, hoe ga je om met de hoeveelheid energie die je hebt.

5, pratyahara

De kunst van het loslaten.

6, concentratie

Doordat je meer en meer jezelf leert kennen richt jouw aandacht zich op dat wat  belangrijk is voor jou.

7,meditatie

Je laat steeds meer ballast los en de keuzes die je maakt zijn meer en meer jouw keuzes. Steeds minder afhankelijk van wat de ander er van vindt.

8, contemplatie

Jij leidt jouw leven, je weet wie je bent, waar je voor staat en wat je voedt. Je leeft vanuit je hart met wijsheid. Ontspannen en aandachtig.

 

Raja yoga is een eeuwenoud systeem dat de gehele mens omvat. Dit leer je niet in een paar lessen maar is een levenslang proces. Geef jezelf de tijd en de ruimte om te Leven.

 

Hatha yoga

Hatha yoga is in  feite een onderdeel van Raja yoga.
In deze lessen ligt het accent vooral op fysieke oefeningen (asana), ademhaling en ontspanning. Door deze yogatechnieken te beoefenen word je je bewuster van de werking van lichaam en geest.
De fysieke oefeningen kunnen zorgen voor een toename van soepelheid, kracht en evenwicht. De mentale oefeningen kunnen zorgen voor een toenemend concentratievermogen.

Yin yoga

Yin is de tegenhanger van yang, dus altijd relatief.  De houdingen worden  op een rustige, zachte manier ingenomen, door de duur en intensiteit ontstaat er een ontspannen, meditatieve houding.  Het geeft veel ruimte rondom spieren en gewrichten.

Zowel in de groepslessen als bij privé sessies maak ik gebruik van alle aspecten van yoga.

 

Informatie

Wil je meer informatie, een afspraak maken, of je inschrijven voor een workschop/cursus vul dan het onderstaande formulier in. Ik neem dan contact met je op. Tot ziens! Yvonne
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacyverklaring

algemene voorwaarden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.