Yoga

Yoga 

Het pad van Yoga is een diepgaand innerlijk proces. Je leert te vertrouwen op eigen waarneming en ontdekt hoe je de signalen van het lichaam en het leven kan duiden.

Je ontdekt verbanden tussen gedachten, gewoonten en patronen en de uitwerking daarvan in je lichaam en in je leven.

Mijn specialiteit is het begeleiden van jouw persoonlijke “YOGA WEG”

 

Wil jij je echt verdiepen in de wijsheid van yoga en het integreren in jouw leven?

Ben jij gemotiveerd en bereid je oordelen los te laten?

Durf je echt diep te gaan en je overtuigingen te onderzoeken op elk levensgebied?

 

Dan ben je van harte welkom.

Yoga is een eeuwenoude wetenschap die de totale mens aanpakt. Een van de betekenissen van yoga is verbinden, herenigen. Je maakt als het ware een verbinding tussen lichaam, geest en ziel…… fysiek, mentaal en causaal. Door afstemming ontstaat er een gevoel van vrede, rust, vrijheid,

Er is een dudelijk waarneembaar verband tussen lichaam, gevoelens, emoties en gedachten. Hoe vaak raak je niet uit balans door ogenschijnlijk alledaagse gebeurtenissen. Als je bewust wordt van je patronen, je gewoontes en je reacties op de buitenwereld, ontstaat er inzicht in jezelf. In wie je werkelijk bent; wat zijn je diepe overtuigingen, waar wordt je wezenlijk blij van en wat past echt bij je. Je wordt dan steeds meer JEZELF.

Wat heb jij nodig?

Mijn begeleiding is volledig afgestemd op jouw persoonlijke ontwikkeling. We gebruiken de thema’s uit jouw leven en ontdekken zo jouw unieke en persoonlijke kwaliteiten. Zo creëren we stap voor stap meer ruimte in je leven voor jezelf. Je leven wordt lichter en de keuzes die je maakt zullen steeds zuiverder worden. Je zult meer energie ervaren doordat er meer focus ontstaat in je leven. Je wordt je meer bewust van wie je bent en wat je missie is. We kijken naar je lichamelijke conditie en zullen op zoek gaan naar wat jouw lichaam je vertelt. We kijken naar je gedrag en je karakter en ontdekken waarom jij die patronen ontwikkeld hebt.

Er vind een diepe en duurzame transformatie plaats. 

 

  • Rust in je hoofd

  • Grenzen leren kennen

  • Je eigen ruimte innemen

  • Goed omgaan met jouw energie

  • Betere keuzes maken

  • Je talenten ontdekken

  • Lekkerder in je vel komen

  • Geestelijk meer rust vinden

  • Balans in je dagelijks leven

 

De basis is het 8 voudige pad van Patanjali. Hoe ga je om met jezelf, met de buitenwereld, met je lichaam, met je energie en adem, leren loslaten, concentratie, meditatie en contemplatie.

 

*yama

Hoe ga je om het de buitenwereld. De maatschappij, relaties, familie, werk, politiek enz.

ahimsa of geweldloosheid, satya of waarheidslievendheid, asteya of niet stelen,  brahmacharya of leven naar je allerhoogste doel, aparigraha of niet begeren. 

*Nyama

Hoe ga je om met jouw binnenwereld, kun je tevreden zijn met je gedrag/ reactiepatronen/ je gedachten of denk je regelmatig had ik maar………

*Asana

Hoe ga je om met je lichaam, niet alleen voldoende bewegen maar ook voeden en voelen. Welk verhaal verteld jouw lichaam.

*Pranayama

Hoe ga je om met je adem, de brug tussen lichaam en geest, weet je hoe je adem reageert bij stress, bij sporten, bij ontspanning. En als vervolg op je adem leer je om te gaan met de hoeveelheid energie die je hebt,

*Pratyahara

De kunst van het loslaten

*Concentratie

Doordat je meer en meer jezelf leert kennen richt jouw aandacht zich op dat wat belangrijk is voor jou.

*Meditatie

Je laat steeds meer ballast los en de keuzes die je maakt zijn meer en meer jouw keuzes. Steeds minder afhankelijk van wat de ander er van vindt.

*Contemplatie

Je leidt jouw leven, je weet wie je bent, waar je voor staat en wat je voedt. Je leeft vanuit je hart met wijsheid. Ontspannen en aandachtig.

 

Raja yoga is een eeuwenoud systeem dat de gehele mens omvat.

Dit leer je niet in een paar lessen maar is een levenslang proces.

Geef jezelf de tijd en de ruimte om te LEVEN.

 

 

 De begeleiding kan eenmalig zijn of we kunnen een traject afspreken. Dit kan volledig online op jouw eigen tempo en in je eigen tijd.

 

 

 

 

Informatie

Wil je meer informatie, een afspraak maken, of je inschrijven voor een workschop/cursus vul dan het onderstaande formulier in. Ik neem dan contact met je op. Tot ziens! Yvonne
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacybeleid

algemene voorwaarden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.