yoga therapie

Yoga therapie

Yoga therapie

Heb je gebrek aan energie, zit je niet lekker in je vel, ben je angstig of onzeker, ervaar je chronische pijn of spanning in je lichaam of erger een kwaal of ziekte?

Dan is yoga therapie misschien iets voor jou. Yoga is een eeuwenoud systeem om de balans tussen lichaam, geest en ziel te herstellen en te behouden.  Het is zacht en functioneel maar kan confronterend zijn.

Vaak zijn een paar individuele sessies voldoende om de balans te herstellen en je handvatten aan te reiken voor je dagelijks leven.

Waarom yoga therapie

Elk gevolg heeft n logische oorzaak.

Dat noemen we in de yogafilosofie; de wet van karma.

Dat wat we ervaren in ons lichaam en in ons leven is een logisch en consequent gevolg van wat er in het verleden is gebeurt en onze (onbewuste) reactie daarop.

Bewust/ onbewust

De natuur maakt geen fouten.

Het lichaam is oneindig wijs,.

Je hoeft niet na te denken hoe je  in kleur moet kijken, of hoe je  het voedsel wat je zojuist  gegeten hebt, moet verteren of   hoe je ademt of hoe je het hart laat kloppen, de meeste processen verlopen onbewust.  Vaak worden we ons pas bewust van het lichaam en al die processen als  we pijn of ongemak ervaren. Jouw  lichaam en jouw karakter passen zich aan, aan wat er gebeurt in de buitenwereld, simpelweg omdat je die buitenwereld niet kan aanpassen.

Het lichaam  is de uiterlijke vorm van onze ideeën, gedachten en overtuigingen. Als je niet lekker in je vel zit is het dus van het grootste belang je bewust te worden van je gewoonten,  gedachten en reactiepatronen.

Loop jij tegen bepaalde patronen aan, merk je dat je er alleen niet uitkomt, wordt het je soms even teveel. Dan is het fijn als iemand even een stukje met je meeloopt op je levenspad en je een andere invalshoek aanreikt.

Met mijn achtergrond, ervaring en kennis ben ik in staat om op diverse niveaus te kijken naar de situatie en een oplossing aan te dragen die bij jouw unieke situatie past.

Het bewust worden van hoe processen plaatsvinden in je lichaam  geeft meer (zelf)vertrouwen. Het ontdekken van waarom bepaalde dingen gebeuren in je leven geeft rust en ontspanning. Door de oorzaak te ontdekken laat je los wat is geweest en ontstaat er ruimte in je lichaam, je geest en je leven.

Wat doen we tijdens een yoga therapie sessie

We nemen ruim de tijd. Je begint met het vertellen van jouw verhaal, waar sta je op dit moment in je leven, waar wil je aan werken en wat is je doelstelling.  Vanuit mijn expertise kijk ik dan wat op dit moment het best past.

Daarbij put ik uit meer dan 20 jaar ervaring met yoga en bewustwording.

Elke sessie zal anders zijn maar volledig afgestemd op wat jij op dit moment nodig hebt.

Na afloop krijg je een uniek persoonlijk oefenschema thuisgestuurd.

Wat kun je verwachten;

Yogahoudingen

Adem oefeningen

Meditatie, mindfulness

Visualisatie

Acupressuur

Visualisatie

Massage

Voice analyse VA

Klankschalen

Creatieve oefeningen

Tips op het gebied van voeding en leefstijl

 

Na een paar sessies zal je zeker meer rust in je hoofd en ontspanning in je lichaam ervaren.

 

Wanneer is yoga therapie zinvol

Lichamelijke klachten

Chronische pijnklachten

Spier en gewrichtsklachten

Rug/schouder/ nekklachten

Rsi klachten,

 

Stress gerelateerde klachten

Burn out

Hyperventilatie

Angststoornissen

Chronische vermoeidheid

Slaap problemen

 

 

Ik ben geschoold in Raja Yoga, Hatha Yoga, Yin Yoga, Meditatie, Thai Yoga massage,  Biologische natuurwetten (GNM), Levensblauwdruk, familietijdlijn , inspiratiecoach,  VA analyse.

Het mooiste cadeau aan een ander is goed voor jezelf zorgen.

Mijn doel is je handvatten aan te reiken waardoor je meer ontspanning en rust zult ervaren in je dagelijks leven. Je leert gemakkelijker de signalen van je lichaam te herkennen en er mee om te gaan. Je krijgt inzicht in belemmerde  patronen  en ontdekt meer en meer je eigen bijzondere weg.

 

Festina Lente

Haast u langzaam

Een volle agenda, veel afspraken, we kennen het allemaal. Maar rust momenten inbouwen in je leven is niet altijd even gemakkelijk.
Zet gewoon een keer per week een afspraak met mij in je agenda voor minimaal 12 weken en ontdek hoe rust, stilte, en ontspanning je steeds nieuwe inzichten en inspiratie geven.
Afhankelijk van je wensen (en de uitslag van een eventuele stemanalyse) stel ik een programma samen met o.a. yoga houdingen, ademoefeningen, meditatie, thai yoga massage, klankschalen en creatieve opdrachten.

Je komt 12 weken, elke week langs voor een of anderhalf uur en daarnaast krijg je een schema en tips voor thuis.  Wekelijks 60 minuten  12x  =630.–    of 90 minuten 12x= 930.–

Samen een klus klaren werkt soms beter dan therapie.

Soms ben je al die goede adviezen van iedereen beu en heb je genoeg van therapie, maar heb je wel behoefte aan een luisterend oor of wat inspiratie. Dan kun je ervoor kiezen samen met mij te klussen.
In overleg kiezen we een klus die jou past en gaan we aan de slag. We zoeken een klus in de tuin of aan het schip. Afhankelijk van jouw behoefte, hoeveel tijd je wil investeren, de tijd van het jaar, het weer en wat verder van invloed is. Gezamenlijk kiezen we een karwei, maken een plan en voeren het uit.

Bijzonder tarief dagen

1x per maand geef ik tegen gereduceerd tarief consulten. Je betaald dan geen 60.– per uur maar 40.– per uur.
Wil je graag een afspraak maken voor persoonlijk advies/ begeleiding, een stemanalyse, een persoonlijke yogales of klankschalen healing op deze dagen neem dan op tijd contact op. Vol is Vol.

 

Maak een afspraak

Informatie

Wil je meer informatie, een afspraak maken, of je inschrijven voor een workschop/cursus vul dan het onderstaande formulier in. Ik neem dan contact met je op. Tot ziens! Yvonne
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacybeleid

algemene voorwaarden