Schouderpijn

Datum

Over schouderpijn

We speelden kwartet, en iemand vroeg schouderpijn. Ja zei ze, dat heb ik wel……………….maar niet het kaartje.

\"\"

Wanneer is het begonnen vraag ik? Ja dat weet ik eigenlijk niet……..

Ze wreef over haar rechterschouder met een pijnlijke blik.

We deden de klaptest en stelden vast dat ze rechts klappend was, dat betekende voor haar dat het niets te maken had met haar moeder of haar kinderen maar met haar sociale kant.

Weer speelden we verder.

En plotseling zegt ze; ik weet het, de schouderpijn is ontstaan nadat ik hier voor de eerste keer ben geweest. Ik voelde me eigenlijk altijd erg onwennig in groepen en hier was de eerste keer dat ik daar geen last van had. Het voelde prima voor mij. Een paar dagen later is de schouderpijn begonnen.

Pijn in de schouder is de oplossing van een eigenwaarde conflict. In de ca fase is er cel afbouw. Je voelt je geen goede partner, werknemer, deelnemer….. op het moment dat je ervaart dat je wel helemaal oke bent zoals je bent en dat het oke is hoe jij je gedraagt, eindigt het eigenwaarde conflict en kunnen de afgebouwde cellen weer opgebouwd worden.

Dat gebeurt met behulp van bacteriën, deze hebben vocht nodig en een bepaalde temperatuur om hun werk te doen. Je kan je voorstellen dat in de ca fase wanneer er cel afbouw is in het spierweefsel van de schouder, je niets voelt. Des te meer voel je tijdens de herstelfase, omdat het vocht tegen de celwanden en de vliezen drukt. Het is dan belangrijk, rust te houden en goed voor jezelf te zorgen. Je kunt rustig bewegen maar wel binnen je grenzen.

Ik vind het fijn als je jouw verhaal wil vertellen, ik deel ze graag, al dan niet anoniem. En als je jouw verhaal nog niet kent dan kunnen we samen op zoek naar de oorzaak van jouw klacht of patroon.

Speel en Heel.

Samen doen en delen. Samen met Feikje Kenter organiseer ik ontspannen belevenissen waarin we de deelnemers op een speelse manier laten kennismaken met de biologische natuurwetten. Vind jij het leuk als we dat doen op jouw locatie stuur dan even een berichtje om een en ander af te stemmen. Hier vind je meer informatie.

Het plaatje is afkomstig uit het 5BN kwartetspel ontworpen door Hellen van Rooijen van centrum Natuurlijk Vertrouwen.

Meer
blogs

Scroll naar boven