schouderpijn, kwartet biologische natuurwetten

Schouderpijn

Over schouderpijn,

Pijn in de schouder, dat heeft iedereen wel eens. Soms is het een paar dagen, vaak wat langer. Wat kan de oorzaak zijn van schouderpijn gezien vanuit de bio- logische natuurwetten. Hier lees je ervaringsverhalen.

Speel en Heel

We speelden kwartet, en iemand vroeg schouderpijn. Ja zei ze, dat heb ik wel……………….maar niet het kaartje.

Wanneer is het begonnen, is altijd de eerste vraag.

Wanneer is het begonnen vraag ik? Ja dat weet ik eigenlijk niet……..

Ze wreef over haar rechterschouder met een pijnlijke blik.

We deden de klaptest en stelden vast dat ze rechts klappend was, dat betekende voor haar dat het niets te maken had met haar moeder of haar kinderen maar met haar sociale kant. Of je links of rechtsklappend ben bepaald je hormoonstatus en de reactie van het lichaam.

hier een leeslink https://germanische-heilkunde.nl/links-en-rechtshandigheid/

Een helder inzicht

Weer speelden we verder.E n plotseling zegt ze; ik weet het, de schouderpijn is ontstaan nadat ik hier voor de eerste keer ben geweest. Ik voelde me eigenlijk altijd erg onwennig in groepen en hier was de eerste keer dat ik daar geen last van had. Het voelde prima voor mij. Een paar dagen later is de schouderpijn begonnen.

herstelfase van een eigenwaarde inbreuk

Pijn in de schouder is het herstel van een eigenwaarde conflict. In de ca fase is er cel afbouw. Je voelt je geen goede partner, werknemer, zoon/ dochter, deelnemer, enz. Op het moment dat je ervaart dat je wel helemaal oke bent zoals je bent en dat het oke is hoe jij je gedraagt, eindigt het eigenwaarde conflict en kunnen de afgebouwde cellen weer opgebouwd worden.

Inslag; ik kan het niet, ik ben niet goed genoeg, ik ben geen goede moeder/ partner/ kind
Ca cel; celafname in spier/ gewricht/ bot
Oplossing, het is wel gelukt, ik kan het wel, ik ben wel een goede partner/ moeder/ kind
Pcla fase; opbouw van spierweefsel
Epi crisis heftige krampen
Pclb plasfase, alle water wordt afgevoerd en normalisatie

tekening van de 2 fazigheid van ziekte

Je kan het rustig bewegen maar niet belasten

Dat gebeurt met behulp van bacteriën, deze hebben vocht nodig en een bepaalde temperatuur om hun werk te doen. Je kan je voorstellen dat in de ca fase wanneer er cel afbouw is in het spierweefsel van de schouder, je niets voelt. Des te meer voel je tijdens de herstelfase, omdat het vocht tegen de celwanden en de vliezen drukt. Het is dan belangrijk, rust te houden en goed voor jezelf te zorgen. Je kunt rustig bewegen maar wel binnen je grenzen.

Wil jij leren op een natuurlijke manier met pijn om te gaan of pijnvrij te worden

Hier zijn oefeningen en opnamen om te luisteren zodat jij leert hoe met pijn om te gaan.

inspirerend

Ik vind dit altijd zo leuk, zo inspirerend. Die samenloop van gebeurtenissen, het is er altijd. Ik blijf me verwonderen over de werking van het lichaam en het leven. Ik voel me dankbaar dat ik deze kennis mag en kan delen met eenieder die er voor open staat.

yvonne in de tuin bij 't appeltje in de zomer, ruikend, voelend, proevend van de sfeer

Delen is helen

Ik vind het fijn als je jouw verhaal wil vertellen, ik deel ze graag, al dan niet anoniem. En als je jouw verhaal nog niet kent dan kunnen we samen op zoek naar de oorzaak van jouw klacht of patroon.

speel en heel

speel en heel kwartet biologische natuurwetten

Samen doen en delen. Samen met Feikje Kenter organiseer ik ontspannen belevenissen waarin we de deelnemers op een speelse manier laten kennismaken met de biologische natuurwetten. Vind jij het leuk als we dat doen op jouw locatie stuur dan even een berichtje om een en ander af te stemmen. Hier vind je meer informatie.

Op koers

Yvonne aan boord van haar zeiljacht ZEN.

Voor als je even de koers kwijt bent, of van koers wil veranderen. Samen ontdekken we wat jij nodig hebt om zelf het roer van jouw leven weer in handen te nemen. 

op koers

Elk gevolg heeft een logische oorzaak

De zon komt op boven de Gave, weerspiegeling zo boven zo beneden

Ben jij nieuwsgierig naar de oorzaken van jouw klachten en patronen, en hoe ze te transformeren. Ik geef lezingen, trainingen en workshops op maat. Elk gevolg heeft een logische oorzaak. Of kijk bij agenda.

2 gedachten over “Schouderpijn”

  1. Pingback: Speel en Heel – Ontspannen Leven

  2. Pingback: Hoe kun je omgaan met pijn. - Ontspannen Leven met Yvonne Coppens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven