Referenties

Januari 2019
Mijn ervaring van vandaag is heel bijzonder. Ik stapte deze dag open in en had me voorgenomen het gewoon op me af te laten komen, me open en kwetsbaar op te stellen en te gaan ervaren en voelen. Dppr de veilige en open sfeer is dit erg goed gelukt. Deze dag heeft mij weer een beetje meer bij mezelf gebracht, mij meer innerlijke rust gegeven en me mijn lijf e mijn ZIJN laten ervaren en voelen. De ervaringen aan deze dag neem ik mee in mijn verdere reis naar wie ik ben en waar ik naar toe wil gaan.
Nienke
september 2018
Ik wou je graag zeggen dat ik het een fijne ontmoeting met jou vond!
Je hebt “zomaar” een schilletje eraf gepeld, als ik dan moet huilen vind ik dat moeilijk, maar later merk ik dat het toch oplucht!
Dus Dank!
Jackeline
April 2018
Hoi Yvonne
Het resultaat is verbluffend, Zelfs het hoekige endje botverdikking lijkt verdwenen. De rechtse gevoeligheidslocatie op mijn heup bovenrand verdween even naar links. Toen ik dacht aan de mensen die ik dacht te helpen door  modelletjes uit te leggen. Naar links verschoven, toen ik besefte dat ik me meer open diende te stellen in waardering voor wat ze inderdaad WEL verwachten. Alles lijkt dinsdagavond 17 april lekker rustig in mijn heupregio. DANK
Nou moi he
Dieke.
April 2018
Yoga en meditatie was niets voor mij. Van het stil zitten en langzaam bewegen, werd ik alleen maar zenuwachtig. Maar na een burn out ben ik er achter gekomen dat het juist is wat ik nodig heb!
Heerlijk om wekelijks een avond voor mezelf te hebben en even niets te hoeven. Yvonne past de (fysieke en mentale) oefeningen elke les aan, naar de wensen/behoeften van de deelnemers. De sfeer en oefeningen zijn altijd heel ontspannend. Een aanrader!
Nanet

nov 2017

Ik heb van de zomer een paar lessen Yin Yoga bij Yvonne gevolgd vanwege langdurige nek en schouderklachten. Ik heb er nog steeds profijt van. Ik kan me veel beter bewegen en heb veel minder pijn.

Mirella

 

Juli 2016
‘Een tijdje geleden heb ik bij Yvonne een consult stemanalyse gedaan. Heel bijzonder: na een monoloog van 7 minuten was het programma in staat om een psychologische, alsook een lichamelijke analyse te maken. Yvonne nam ruim de tijd om dit met mij door te nemen. Voor een groot deel was dit bevestigend. Ook uit bloedonderzoek de week erna werd bevestigd wat de lichamelijke analyse al aangaf. Hiervoor stuurde Yvonne mij geluidsfrequenties om de klacht o.a. te behandelen. (hetzelfde principe als EMR behandelingen). Overigens krijg je het gehele verslag toegestuurd, zodat je in staat bent om het thuis allemaal rustig door te nemen.
Een bijzondere ervaring, die je weer verder kan helpen in je proces. M.

mei 2016
Voor mijn lage rugklachten bleek yin yoga in eerste instantie heilzaam te zijn maar gaandeweg voor veel meer. Via lichaamsbewustwording grenzen en mogelijkheden leren (her)kennen en het leren vertrouwen en durven koersen op lichaamssignalen heb ik als zeer verrijkend ervaren. Yvonne is daarbij betrokken geweest als een inspirerende, vakbekwame docente met een uitnodigende, aansluitende en persoonlijke benadering die met haar hartelijkheid een perfect klimaat weet te scheppen voor het overbrengen van de yin yoga principes!
Margiet Wijtsma, orthopedagoog en gz- psycholoog

april 2016
Yoga, stemanalyse en begeleiding

Ik heb bij Yvonne een cursus yoga voor de ogen gevolgd en een stemanalyse mogen ontvangen. Wat ben ik hier ontzettend blij mee!

Wat ik als heel waardevol heb ervaren is de ruimte die Yvonne creëerde om mijzelf te kunnen zijn waarbij ze handreikingen en begeleiding gaf door middel van yoga en de stemanalyse. De combinatie van wie zij is als mens, waardoor ik me volkomen vertrouwd voelde en me kon overgeven, en haar deskundigheid en jaren ervaring zorgden ervoor dat haar begeleiding diep doorwerkte in mijn leven. Haar woorden, handreikingen en oefeningen komen nog steeds op het juiste moment weer boven, wanneer ik ze nodig heb.

Yvonne weet op een heel ontspannen en aardse manier optimale omstandigheden te creëren om jezelf te ontdekken en ontplooien in harmonie en verbinding met je hart en innerlijke wijsheid. Haar yogalessen zijn niet slechts het volgen van een serie lichaamsbewegingen, maar reiken veel dieper dan dat, zoals de yoga in essentie ook bedoeld is. De stemanalyse geeft een verbluffend nauwkeurig beeld van je persoonlijkheid. De bijbehorende cd met geluidsopname helpen vervolgens om meer in balans te komen. Hoewel ik de stemanalyse na de yogacursus heb gedaan, kan ik me voorstellen dat het fijn is om het voor of tijdens een yoga cursus te doen. Zodat je met deze kennis je bewustzijn nog meer kunt verdiepen tijdens de yoga.

Ik kan je van harte aanbevelen om kennis te maken met Yvonne en je te laten begeleiden met yoga of een stemanalyse.
Linda Rood

maart 2016
Tijdens een periode waarin ik herstelde van ziekte kreeg ik privé yoga lessen van Yvonne, die ik van te voren al ontmoet had. Ze stemde de lessen zorgvuldig op mij af en ik voelde me iedere keer beter. Omdat ik een praktijk heb en graag healing wilde geven tijdens klankschaalconcerten stelde ik voor of ze vrijwillig een keer dit met mij wilde doen. Ze was meteen enthousiast en zo gaven we een maand later ons eerste helende klankenconcert aan mantelzorgers die dit veel ontspanning gaf in een voor hen moeilijke situatie. Hierna zijn we hier mee door gegaan en ik geniet iedere keer van het enthousiasme en de bevlogenheid van Yvonne. We zijn nu collega’s en dit voelt erg goed.
Ellen Joling

juni 2015
Yvonne is een rustige, ervaren yoga docent, door opleiding, ervaring en leven tot een evenwichtige yogi geworden met beide voeten op de grond gebleven.

Daar houd ik van.

Yvonne beheerst verschillende vormen van yoga ook in Thai massage is ze gespecialiseerd.
Voor mij is de Thai een ware verademing een echte APK die door de zorgverzekeraar vergoed zou moeten worden.

Zelf volg ik Yin_yoga en als de tijd daar is gaan we uitbreiden met Hatha_yoga.
Yvonne is begonnen om mij rustig pratend door een houding heen te begeleiden.
Termen als ademen, voel je lichaam en grenzen heb ik geleerd.
Heeft het lichaam een grens dan?
Gaandeweg door herhaling van houding en rustige, geduldige, respectvolle manier van yvonne mocht ik leren.

Geen théorie, geen moeilijke woorden gewoon het lichaam ruimte geven.
Daar waar ik nooit heb geweten waar geen ruimte was.

Langzaamaan is er voor mij de theorie en filosofie bijgekomen.
Wat voor mij zoveel aanvulling is daar ik “mijn” yoga geheel wil laten integreren in mijn leven zodat ook ik een yogi mag zijn die met beide voeten in deze wereld is.

Het volgen van les bij Yvonne heeft mij;
_ flexibiliteit van lichaam en geest gebracht
_ veerkracht van lichaam en geest gebracht
_ los gekomen van oude gedachten en structuren
_ bevrijd van lichamelijke en geestelijke pijn, waarvan ik niet wist als nog bevrijd te kunnen raken
_ bevrijd van angst waarvan ik niet voor mogelijk hield (na therapie) bevrijd te raken.

Kortom Yin_yoga gegeven door Yvonne samen met de (later erbij gegeven) theorie, chakra leer, filosofie heeft mij “thuis” gebracht.
Esther Scheper.

2014

Ik volg yin-yoga bij Yvonne en ervaar de lessen als warm en persoonlijk. Door aan het begin contact te maken met iedereen wordt er rekening gehouden met bijzonderheden van elke deelnemer tijdens de les. Het volgen van yoga in zo’n kleine groep bevalt mij daarom ook erg goed. Ik ben mijzelf bewust geworden hoe ik te streng kan zijn voor mijzelf en daardoor te veel forceer, tè goed mijn best doe. Mildheid naar mijzelf en mijn lichaam leert mij mijn eigen grenzen bewaken in zachtheid. We moeten al zoveel in deze maatschappij en zachtheid is een zo veel prettiger weg! En toch voelt mijn lichaam sterker en soepeler.
Warme groet,yvonne kiowa

In een behoorlijke drukke fase in mijn leven, ben ik in de lessen even helemaal op mezelf gefocust. Ik kom er met veel energie en rust in mijn hoofd vandaan. Thuis probeer ik dan de tijd te vinden dingen te herhalen of door te oefenen, dit lukt wisselend maar laat me altijd glimlachen, omdat ik de gevleugelde uitroep “met de mondhoeken omhoog” niet meer los kan zien van yoga oefenen. Dank je Yvonne voor de leuke en inspirerende lessen, die mij een relateren persoon maken.
Groetjes, Dirk

Yvonne ik ben heel blij dat ik je heb mogen leren kennen! Je hebt ook veel voor mij betekent in een stukje “groei” op mijn levenspad. Bedankt daarvoor!!! Liefs Lijn
Ik ben heel dankbaar dat ik bij jou heb mogen kennismaken met Yoga! Lis

Ik vond de lessen met jou heel fijn en het was precies wat ik zocht. Renske

Lieve Yvonne,  Ik wou je graag nog wel bedanken voor de leuke, interesante en warme yoga lessen die ik van je hebt gehad. Het was mijn eerste ervaring met yoga en het is me erg goed bevallen, ik kan niet meer zonder. Ik haal er zo veel energie uit! Ik heb erg genoten van je lessen en veel dingen geleerd. Zowel over yoga maar ook over de energie banen en chakra’s etc. Hierdoor is mijn intersse zeker vergroot! Ik vond het altijd erg fijn dat je zo veel erbij vertelde. Als ik nu nog ook in mijn eentje yoga doe, hoor ik je soms in mijn achter hoofd vertellen over de houdingen, haha!

Lieve Yvon bedankt voor de leerzame, gezellige en warme yoga lessen!

Hartelijke groet en tot ziens, Jet

Hoi Yvonne,
In de yinyoga lessen van Yvonne leer ik te observeren en te voelen, zonder oordeel, met aandacht voor wat er is. Yvonne laat me ervaren dat het goed is zoals het is. Dat doet ze met de nodige humor. Ik vind Yvonne een betrokken en vrolijke vrouw. Ze deelt tijdens de lessen haar kennis over yoga en spiritualiteit. Voor mij een waardevolle inspiratiebron. En ze speelt in op wat er op het moment bij je leeft. Yinyoga geeft mij vertrouwen in mezelf en in wat zich aandient in het leven. Dank je wel Yvonne!
Lieve groeten van Bouwine

Hoi Yvonne, hartelijk dank! We zijn erg blij dat we via jouw yoga ontdekt hebben, bedankt daarvoor!

Groet, moeder en dochter

Ik heb je de laatste keer met Fysioflow niet echt gedag kunnen zeggen, dus wil je hierbij van harte bedanken voor de fijne en mooie Fysioflowlessen! Warme groet Bianca

Lieve Yvonne, ik hoop dat alles goed gaat ? Wil je laten weten dat ik geen lerares raja yoga kan vinden zoals jij dus ik mis jouw lessen heel erg. Heb er nu drie geprobeerd, allemaal erg aardig maar geen spiritualiteit in de lessen, alleen maar hatha yoga. Hartelijke groeten An

Wat heb ik persoonlijk aan de yin-yoga lessen?
Als de lessen goed worden gegeven (zoals Yvonne dat doet) kom ik tijdens de les tot rust. Ook thuis probeer ik deze rust te vinden, daarom doe ik regelmatig de oefeningen.

Ik zoek momenten dat het rustig in huis is en ben dan ruim een uur bezig. Door wekelijks de lessen te volgen worden de oefeningen steeds meer bekend. Door de yoga-lessen te volgen ben ik het belangrijk gaan vinden om meer ruimte voor mezelf te creëren. Het gaat bij de yoga-lessen niet alleen om lichamelijke oefeningen, ook de opmerkingen en adviezen van Yvonne helpen om inzicht te krijgen, wat yoga voor jou kan betekenen.  Tijdens de wekelijkse yoga-lessen word je bekender met de materie en raak je meer geïnteresseerd in deze brede materie. Je gaat bewuster met bepaalde zaken om en kunt beter anticiperen op ongewenste situaties.
Margret

30-3-2009  Lieve Yvonne. De laatste avond yogales in edam Een bijzonder moment Ook voor mij een moment om terug te denken aan de laatste 2 jaar dat ik je ken. Yvonne je bent een bijzondere vrouw, welke daadwerkelijk oprechte interesse heeft in haar medemens. Dank je voor al je goede tips en lessen en veel succes in deze nieuwe fade van je leven.Liefs Karin.

1 april 2009 Lieve Yvonne,

Eigenlijk vind ik het vreselijk ‘ongepast’ dat je weggaat; we waren juist zo gelukkig met jou en ook met de manier waarop jij yogales geeft! Maar ja, jullie moeten natuurlijk weer zo nodig naar friesland verhuizen leuk hoor!Lieve schat, ik zal je heel erg missen; ik ben je sowieso natuurlijk heel erg dankbaar voor de toegewijde en liefdevolle manier waarop je mij indertijd hebt opgevangen; ik heb het ervaren als een zeldzaam en zeer welkom geschenk.Omhelzing Hansje

29-3-2009
 Lieve Yvonne
Jouw actieve manier van yogales geven, je vrolijkheid, humor, wijsheid en kennis maakten de yogalessen tot een wekelijks ‘hoogtepuntje’ De lessen hebben ervoor gezorgd dat ik bewuster in het leven sta en steeds vaker merk dat yoga een essentieel onderdeel van mijn leven is geworden. Kortom je lessen waren inspirerend, ontspannend en zeer prettig. Ik vind het dan ook heel jammer dat we je moeten missen, maar ik heb wel veel respect voor de keuzes die je durft te maken. Lieve Yvonne ….wees gelukkig Marijke

Lieve Yvonne  Heel erg bedankt voor alle leuke leerzame en gezellige yogalessen. Groetjes Marieke

Lieve Yvonne   Dankbaar ben ik met wat ik van jou heb mogen horen en voor de heerlijke yogalessen. Zal nog vaak aan je denken. Lieve Yvonne, heb vertrouwen in het scheppend vermogen dat in je zit S

Lieve Yvonne Heel hartelijk bedankt voor je heerlijk ontspannen gezellige wijze en broodnodige (voor ons dan) lessen. Slow yoga groep ma ochtend Edam

Beste Yvonne,  Jij was voor mij in Nederland al de derde yogalerares. Ik wil eerlijk zeggen, dat ik begon bij met enige twijfel, na mijn ervaring met jou voorgangers. Vanaf de eerste les bij jou had ik het gevoel dat jij voor ons komt om echt iets te leren, its te ontdekken van eigen lichaam en geest. Ik miste bij de anderen betrokkenheid en die leerde ik bij jou. Het spreekt voor jou voor zich, dat jij voor ons staat met een vrolijke en optimistische kijk op het leven. Jij geeft van harte iets aan de mensen- wereld. Dat zie ik zelden in Nederland. Persoonlijk vind ik het jammer dat jij vertrekt. Maar als dat past in jou veranderingsplannnen, dan is dat alleen prima.
Met veel liefs Natasja

Lieve Yvonne
, Hoe jammer voor ons dat je met je lessen gaat stoppen, maar hoe fijn en enerverend voor jou dat je weer een nieuw start maakt, en wat voor een.
Niet weten wat je te wachten staat en toch altijd positief en opgewekt en vol vertrouwen. Ik heb veel geleerd in je lessen, ik ben veel meer ontspannen en ook leniger geworden. De oefeningen heb ik zelden thuis uitgevoerd, maar de ademhalingsoefeningen en af e toe een paar minuutjes mediteren, vooral tijdens enorme stressmomenten om mijn werk, hebben mij veel goed gedaan. Ik heb ontzettend genoten van je lessen, ook al werkte mijn lichaam af en toe absoluut niet mee, toch kwam ik altijd met een voldaan gevoel thuis.
Zo’n 5 jaar geleden ben ik met yoga begonnen omdat mijn hele lijf en leven op z’n kop stond. Hilde was een uitstekende yogalerares en het heeft mij pijn gedaan om van haar afscheid te moeten nemen. Gelukkig was jij daar om het stokje over te nemen en vanaf les 1 wist ik dat het met jou een mooie ervaring zou worden. Nooit heb ik me opgejaagd gevoeld, altijd weer het benadrukken van je eigen kunnen, je eigen grenzen, dat zijn zeer waardevolle momenten geweest, voor mij die haar eigen grenzen nogal eens overschrijdt. In mijn dagelijks leven heb ik dat aardig kunnen inpassen en daar ben ik je dankbaar voor. Misschien heb ik de laatste weken wel het meest van je geleerd. Jouw instelling en positieve gedachtegang in een toch vrij onzekere periode. Dat is volgens mij de ware yogagedachte. Josee

Hallo Yvonne,

Waarschijnlijk wist je dit al: Ik vind het jammer dat je weg gaat maar ik wens je het allerbeste en ik hoop dat je vindt wat je zoekt.

Ik ben begonnen met yoga omdat ik niet wist hoe ik het gestresste gevoel dat ik in mijn lijf had kwijt kon raken. En ik had het gevoel dat het met yoga zou lukken. Met yoga                          heb ik de rust tussen mijn oren, die ik zocht, gevonden. In eerste instantie bleef het na een les maar kort “rustig”. Nu blijft het lang rustig en kan ik de rust als het ware                                  oproepen als ik dat nodig vind. Yoga is voor mij een heerlijke uurtje voor mezelf met inspannende ontspanning. Een aantal ideeën over hoe ik in het leven sta en wat ik                                mijn kinderen mee wil geven worden door de yogagedachten bevestigd, een fijne gewaarwording. Ik heb niet echt iets gemist in je lessen. Misschien kun je dat pas zeggen                             als je bij verschillende leraren les gehad hebt.

Hartelijk bedankt voor je yoga- en levenslessen,

Groetjes

Ineke

Hallo Yvonne,

Wat attent dat je daaraan denkt. Ik had de volgende ochtend weer een bonkende hoofdpijn en heb toen met water de hoofdpijn weggedronken tot bijna niets.
Dus dat helpt echt! Ik zal van tevoren ook gaan drinken en inderdaad goed op de adem letten, want met alle inspanning die ik doe vergeet ik te ademen.
Dit hoor ik al jaren van alle kanten, maar heb het zelf steeds te laat door. Bedankt voor jouw adviezen en tot morgen.

Groeten,
Caroline

Jouw lessen zijn als een uurtje vakantie in de week.

Matthias

privacyverklaring

algemene voorwaarden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.