Kantelpunt

Datum

Kantelpunt

We kunnen er niet meer onderuit. Onze manier van leven zoals we die kenden is over. En wat je er ook van vindt, het doet er niet toe.

Samen zullen we aan de slag moeten om een andere samenleving vorm te geven. Maar hoe dan?

Heel simpel. Door jezelf de vraag te stellen;

In wat voor wereld wil ik leven.

\"angst
angst versus vertrouwen

Die vraag kan ieder voor zichzelf beantwoorden, ik kan helemaal niet weten wat voor jou belangrijk is en een ander kan niet weten wat voor mij belangrijk is. Dat is nl afhankelijk van een heleboel factoren. Oa. de plaats waar je leeft,  leeftijd, maatschappelijke positie, achtergrond, interesse enz.

Denk je nu van tja wat n onzin, daar heb ik geen invloed op, dat beslissen anderen. Nee je hebt invloed, wij mensen zijn creatief scheppende wezens. Mijn vriend leest altijd science fiction boekjes, ik hoor hem regelmatig zeggen dat het waarheid is geworden.

Voor mijn idee werkt het zo; Je hebt een behoefte, heel subtiel, een verlangen, vandaaruit ontstaat een gevoel, dan komen er woorden, ik zou dit of dat wel willen, en dan na een tijdje merk je dat het zo is.  Het is wel belangrijk dat je de juiste woorden gebruikt, positief formuleert. Ontkennende woorden zoals niet, geen, zonder kun je beter vermijden. Formuleer ook gewoon alleen voor jezelf, als jij lekker in je vel zit straal je dit uit en volgt de ander als vanzelf. Vaak is dit een onbewust proces maar we kunnen het ook bewust inzetten.

We bevinden ons op een kantelpunt in de geschiedenis van de mensheid. Aan ons om die geschiedenis vorm te geven. Hoe zou jij willen dat de wereld er over 200 jaar uitziet, of 100 jaar of 50 jaar of 10 jaar of 1 jaar of volgende maand?

  In wat voor wereld wil jij leven en wat wil je nalaten aan volgende generaties?

 Ik kan alleen schrijven in wat voor samenleving ik wil leven. Ik hoop dat het inspirerend voor je is.

Ik wil leven in een Onstpannen Samenleving, waar mensen hun eigen beste vriendje zijn. Waar we in liefde en vertrouwen met elkaar omgaan. Waar we respect tonen voor elkaar, de dieren, de planten, de aarde, het heelal. Waar we frisse gezonde lucht inademen, met schone oceanen en zeeën en rivieren waarin ook dieren en planten goed kunnen gedijen, waar we respectvol met de aarde omgaan, zodat ze voedzame voedingstoffen kan leveren voor iedereen.

Je eigen beste vriendje zijn; weten wat je voedt, wat je energie geeft en wat je energie kost, weten wat bij je past, waar je grenzen zijn en deze liefdevol aan kunnen geven, weten waar je behoeftes liggen en wat wezenlijk  belangrijk voor je is, weten bij welke mensen jij je thuis voelt zodat je gedragen wordt door de omgeving, weten hoe je jou talenten tot uitdrukking kan brengen, weten waar je weer op kan laden als de omstandigheden moeilijk zijn geweest. 

Je eigen beste vriendje zijn is dynamisch, het verandert, net zoals het weer. Meebewegen met de omstandigheden, jezelf toestemming geven om helemaal jij te zijn. Weten wie je bent, wat je beweegt, wat je wil, wat zijn mijn behoeften en hoe kan ik deze tot uitdrukking brengen op een liefdevolle manier waar de samenleving bij gedijt.

In mijn samenleving van de toekomst is er veiligheid omdat mensen zichzelf kennen en vertrouwen op hun eigen waarneming, ze vertrouwen het eigen lichaam en weten hoe het werkt. Ze onderwijzen zichzelf en anderen door het stellen van vragen, zodat je zelf de antwoorden vindt, ze onderzoeken waar ze energie van krijgen waar hun interesse ligt en hoe deze te gebruiken ten gunste van de samenleving.

Als jij je eigen beste vriendje bent maak je de juiste keuzes, voor jezelf en ook voor jou omgeving. Zowel voor de aarde als voor de samenleving.

Vrij- gelijk- samen

Nu is het moment. En jij kan de schepper zijn.

Ga je in de angst of ga je in vertrouwen.

Meer
blogs

Scroll naar boven