Het mooiste cadeau

Datum

\"\"
het mooiste cadeau wat je een ander kan geven……….

Mam wat wil jij voor je verjaardag?  Dat vroeg mijn zoontje mij toen hij 6 jaar was. Nou is dat een vraag die vaker gesteld wordt. Wat wil je hebben? Ik wist het niet, geen materiële dingen, daar wilde ik juist vanaf, ik wilde rust in mijn hoofd,  geen gezeur van klanten, van man, van vrienden alleen maar rust en stilte. Maar goed dat kan je niet vragen aan een kind van 6 dat kan je alleen zelf bewerkstelligen. In die tijd was ik behoorlijk overspannen, alleen wist ik het nog niet. Maar met 3 kleine kinderen een ernstig zieke man en een eigen bloemenzaak liep ik behoorlijk op mijn tandvlees.

In die tijd volgde ik ook mijn eerste yogalessen, ik vond het helemaal geweldig. Hier ontdekte ik dat ik erg ver van mijn eigen waarheid, mijn eigen wezen was afgedwaald.

Ik herontdekte wat ik fijn vond,  waar ik blij van werd en ik kwam weer bij  mijn innerlijke rust en stilte.   

Ik (her)ontdekte  mijn eigen normen en waarden, en waarom ik bepaalde keuzes maakte, ik ontdekte waarom bepaalde patronen steeds terug kwamen in mijn leven en waarom ik last had van mijn rug en knie……………. En ik ontdekte nog veel meer.

Maar de belangrijkste ontdekking was wel dat ik goed voor mezelf moest zorgen. Dat ik mijn eigen beste vriendje moest worden. Ik heb geleerd wat mijn behoeften zijn, waar mijn grenzen  liggen en hoe  ik die liefdevol duidelijk kan maken aan mijn omgeving.  

Het mooiste cadeau wat je een ander kan geven

is goed voor jezelf zorgen!

\"\"

Geheel onbedoeld heeft hij met zijn vraag mij het mooiste cadeau gegeven wat je kunt krijgen; zelfkennis/ zelfvertrouwen/bewustwording. En dat gun ik jou ook.

Regelmatig deel ik mijn kennis en ervaring in lezingen, trainingen en workshops. Maar je mag ook een persoonlijke afspraak met me maken voor een inzicht gesprek. Ik beloof je een andere kijk op jezelf en de wereld.

Het kleine jongetje is inmiddels een volwassen jonge man die prima voor zichzelf kan zorgen. Wat ik hem in die tijd geantwoord heb………… ik weet het niet meer.

Meer
blogs

Scroll naar boven