Herfst

Datum

\"energie

Het is herfst,  flinke windvlagen zorgen ervoor dat de blaadjes van de bomen gerukt worden. Soms zie je een hele wolk tegelijkertijd door de lucht dansen. Alhoewel het zonnetje schijnt is het buiten guur en binnen klam. Ik wil lekker bij de kachel gaan zitten, even lekker niets, mezelf koesteren aan de warmte van de kachel en de geborgenheid van het binnenleven. Lekker langzame gerechten  stoven op de kachel.

In de herfst laat de natuur alles los wat het niet meer nodig heeft. Ook wij mensen zijn onderdeel van de natuur en hoewel we veel aanpassen aan onze wensen, en denken dat alles maakbaar is, hebben we  te maken met onze innerlijke natuur. Ook in ons leven is het zo nu en dan herfst, tijd om oude gewoonten en overtuigingen los te laten. Dat is niet altijd even gemakkelijk en we voelen ons er niet comfortabel bij.

Maar al te vaak maakt de angst voor het onbekende ons passief, ons hoofd maakt overuren, twijfels, kan ik het wel, is er genoeg geld, heb ik voldoende kennis enz. Overtuigingen ingegeven door je opvoeding, de maatschappij, je juf of meester of gewoon iemand die een toevallige opmerking maakte in de rij voor de kassa.

Als we dieper kijken zien we dat er alleen maar voortdurende verandering is, beweging, het meest gemakkelijke is het als we meebewegen, mee veranderen, met de seizoenen, met de wereld.

Loslaten is niet iets wat je zomaar doet, het is een proces dat kan plaatsvinden als jij toeschouwer bent. Laat jezelf niet meeslepen door je emoties, maar neem afstand en observeer.

Loslaten is een onderdeel van de cyclus van het leven en zal hoe dan ook plaatsvinden. Als je goed loslaat is er opluchting, bevrijding, onthechting, ontstaat er ruimte. Het leven wordt eenvoudiger, soberder, overzichtelijker, er ontstaat rust.

Loslaten is niet moeilijk, het enige  wat je hoeft te doen is je aandacht te richten op dat wat je wel wil.

Waar heb je behoefte aan, wanneer voel je je prettig, wanneer ben je ontspannen,  welke bezigheden geven voldoening, in wat voor gezelschap ben je op je gemak, wat voor omgeving vindt je fijn enz.

Besteed daar je aandacht aan.

Waar je aandacht is volgt je energie.

De oude patronen komen dan als vanzelf op de achtergrond en een nieuwe vorm kan ontstaan.

Groei/ transformatie.

Het yogaweekend op Terschelling biedt je een prachtige gelegenheid je dagelijkse patronen te doorbreken en je te richten op nieuwe vormen.

Ik zie er naar uit je te ontmoeten.

Yvonne

Breng in ieder geval (regen) kleding en schoenen mee om te wandelen. We gaan op zaterdagochtend lekker naar buiten.

Meer
blogs

Scroll naar boven