Een andere manier van omgaan met pijn

Datum

Een oefening om op een andere manier met pijn om te gaan.

Een manier om te leren met  pijn om te gaan.

Pijn is een ding wat we als mens zoveel mogelijk willen vermijden. Al onze handelingen zijn er op gericht lichamelijke dan wel geestelijke pijn niet te hoeven voelen. Als je pijn ervaart is er niet of nauwelijks ruimte voor andere dingen. Het slokt veel zo niet al je energie op. Je wordt er moe van, chagrijnig, misschien raak je wel gefrustreerd omdat je niet kan doen wat je zou willen doen.

Maar pijn is net als frustratie, irritatie en boosheid een signaal dat je rust moet nemen, dat je over je grenzen bent gegaan, dat het tijd is om even te stoppen. Dat hoofd en hart niet op een lijn zijn. Dat je afwijkt van het zielepad, de weg die je ooit als ziel hebt uitgestippeld.

Over het algemeen willen we  pijn niet voelen.  Elk mens creëert andere manieren om  pijn te ontwijken. Sommige richten zich op veel werken, luide muziek, overmatig bezig zijn met iets, veel babbelen…………….. er zijn legio manieren. Mocht dat niet meer lukken dan gaan we aan de pijnstillers of met geestelijke pijn aan de antidepressiva. Echter  pijn is een signaal van je lichaam wat vertelt dat je pauze mag nemen, even pas op de plaats, daar mag en moet je naar luisteren, tenminste als je algemeen welzijn nastreeft. Maar hoe dan? Hoe leer je luisteren naar je lichaam en hoe vertaal je dan wat die pijn je te vertellen heeft?

Ik wil je hier een methode aan de hand doen waarbij je leert om te gaan met pijn. Zodat die pijn niet meer je hele leven beheerst maar je kan ontspannen zodat  er meer ruimte ontstaat om vrijer te leven.  Je krijgt weer energie en levenslust.

Pijn heeft een verhaal te vertellen. Door er naar te luisteren leer je dat verhaal kennen, krijg je meer inzicht in je Zelf. In wat je drijfveren zijn, wat jouw kwaliteiten zijn en jouw doel hier op aarde.

De plaats van de pijn of het getroffen orgaan of weefsel verteld je exact wat er aan de hand is. Wil je hier meer over weten zoek dan eens bij 5 biologische natuurwetten of Dr Hamer. Natuurlijk mag je ook een afspraak met me maken voor een inzicht gesprek of een aquera analyse.

Ik heb 2 oefeningen voor je opgenomen om te leren op een andere manier om te gaan met pijn. 1 van iets meer dan 6 minuten en de andere duurt iets meer dan 13 minuten.

Voordat je begint is het fijn dat je geest kalm en rustig is. Zorg voor een ontspannen en veilige omgeving waarin je even niet gestoord wordt. Ga naar het toilet en verzeker je ervan dat je echt even tijd voor jezelf hebt. Ga dan liggen of zitten op een zo gemakkelijk mogelijke manier, ondersteun jezelf waar nodig met kussentjes. Leg eventueel een dekentje over je heen. Je hoeft niet naar de beelden te kijken. Luister en ervaar.

Deze oefening duurt 6.40 min.

De onderstaande oefening duurt iets meer dan 13 minuten.

Ik schreef eerder een blog over pijn waarin ik de oefeningen heb uitgeschreven.

Hoe kun je omgaan met pijn.

omgaan met lichamelijke pijn

Wil je een afspraak maken voor een online gesprek.

bel me 06 54 30 8005 of mail naar ontspannenleven@gmail.com

Meer
blogs

Scroll naar boven