Duurzame verandering

Datum

Lichaam en geest zo boven zo beneden of zo binnen zo buiten.

Dat er een verband is tussen denken en voelen is velen wel duidelijk. Maar welk verband?

Ik wil toch helemaal niet ziek zijn, ik wil helemaal niet burn out raken, ik heb geen tijd om moe te zijn, Dat is wat we dan zeggen. Maar waar je aandacht is is je energie. Die is dus bij ziek en burn out, moe. Je kunt niet NIET denken. Denk maar niet aan die roze beer. En floep, overal roze beren, ook al bestaan ze niet eens echt.

Dat is hoe onze onbewuste gedachtestroom ons in de toestand houdt waarin we zijn.

\"Duurzame

Toen we als mens nog in de natuur leefde was het nodig om alert te zijn en goed op te letten waar het gevaar vandaan kwam. Lag er nog een leeuw achter de boom, was er slecht weer op komst, waren we op vreemd territorium, kunnen we voldoende eten vinden. Onze hersenen zijn daarop getraind. In deze tijd waarin veiligheid, territorium, eten redelijk gewaarborgd zijn is dat niet meer nodig. Toch reageert ons brein nog zo. Boze buren, collega’s of leidinggevenden, heb ik wel genoeg toiletpapier en eten als er n crisis uitbreekt, straks komt de belastingdienst met een aanslag, enz.

Gedachten gaan overuren draaien en het lichaam past zich aan evenals je gedrag.

Iedereen zal anders reageren. Afhankelijk van ervaringen uit het verleden van jezelf en je ouders en voorouders, je omstandigheden nu, en je toekomstverwachtingen.

Lichaam, geest en gedrag passen zich altijd direct aan bij veranderende omstandigheden.

Fysiek- mentaal- causaal

lichaam- geest- gedrag

hoe het was- hoe het is -hoe het wordt

Als jij toeschouwer kan worden van jouw leven, de emoties die jou bewegen gewoon kan laten stromen en waarnemen zonder je te identificeren kan je gaan herkennen en erkennen wat je patronen zijn.

Je kan ze dan gaan omvormen naar wat je WEL wil.

Nieuwe denkrichting- nieuw lichaam- nieuw gedrag.

En dat trekt weer nieuwe ervaringen aan die meer gewenst zijn.

Er voltrekt zich een duurzame verandering in je leven en je ervaart meer gezondheid en geluk.

Ik wil graag meer energie, ik wil gezond zijn, ik wil gewoon lekker naar buiten. Jij kan dat invullen. Wil je daar hulp bij het veranderen van onbewuste patronen en ongewenste gevolgen. Maak dan een afspraak voor holistische gezondheidscoaching of een aquera analyse.

Ontspannen groet Yvonne

Meer
blogs

Scroll naar boven