Delen zal de wereld redden.

Datum

Delen is samen meerwaarde creëren!

#delenzaldewereldredden

\"\"

Het was op een ochtend in mei 2021 dat een vriendin me vroeg of ik zin had s’middags mee te gaan naar een workshop.
Ik had plannen om de administratie op orde te brengen, maar aangezien dat niet echt mijn hobby is zei ik direct JA, daarna vroeg ik pas wat we zouden gaan doen.
Op deze middag is dit plan geboren.
Gezellig aan een tafel in de huiskamer met thee en nootjes en koek gingen we aan de slag met ecoline. De ‘juf’ vertelde een en ander en was razend enthousiast over creativiteit en hoe het haar hielp bij zichzelf te komen en te blijven.
Ze toonde ons haar boekjes met art journals. Nou daar had ik nog nooit van gehoord. Ik vond het super gaaf. Een soort dagboek maar dan met tekeningen, knipsels, schrijfsels, pasteltekeningen, verfwerkjes, vouwwerk en wat je maar kunt bedenken.


Het deed me ook een beetje denken aan een poesie album. Zo’n boekje waar iedereen een gedichtje of een wens in schreef voor de eigenaar van de poesie, vaak ook met tekeningen en plaatjes.
En daar bedacht ik dat het leuk zou zijn om samen een art journal te maken.
Voor iedereen door iedereen.
Gewoon om de wereld een beetje mooier te maken, en om liefde, plezier en creativiteit te delen.
Om een glimlach op je gezicht te toveren.


En stiekem ook om je een beetje bewust te maken van het plezier van delen.
Delen is voor mij een essentieel onderdeel van mijn leven.
Als ik iets moois zie, wil ik het liefst dat er iemand bij me is met wie ik mijn enthousiasme kan delen. Als ik iets heb geleerd wil ik dat graag delen zodat ook een ander daar zijn voordeel mee kan doen.
Samen eten, mmmm dan is het veel lekkerder.
Samen delen van je verdriet of je pijn geeft verlichting. Het delen van je problemen geeft anderen de mogelijkheid te helpen, en jij krijgt vaak nieuwe onverwachte inzichten.


Delen is helen.
Vele malen heb ik mee mogen maken dat door het delen van verhalen en ervaringen andere mensen inzicht krijgen in eigen processen. Herkenning, oh ik ben niet alleen, hé dat heb jij ook. Er vallen kwartjes, of zelfs gouden munten. Problemen worden opgelost of blijken veel minder ernstig. En door zelf je verhaal te delen ontstaat er ook meer inzicht in je eigen proces.

\"\"

Delen is niet iets weggeven, het is samen meerwaarde creëren.

Dus pak je potloden, pen, stiften, pastels, verf, plaatjes, schaar of anderszins en vul jouw bladzijde van dit boekje.
Zo ontstaat er een boekje met kleine kunstwerkjes waar je van gaat glimlachen.

Maak een foto van je kunstwerkje en plaats dat op het

  • telegram kanaal delenzaldewereldredden
  • of in de facebookgroep; https://www.facebook.com/groups/delenzaldewereldredden
  • of met de hashtag #delenzaldewereldredden op andere social media

Zo tovert het ook een glimlach bij de mensen die er al in getekend hebben.
Daar kun je eventueel ook jouw ervaringen delen met delen.

Geef dan het boekje door aan een volgende deler. Het is het fijnst als je spontaan aan de slag gaat en binnen een paar dagen het boekje doorgeeft.

En vind je het een leuk idee. Start je eigen boekje en plaats dat ook op deze kanalen.

Mijn boekjes heten; het glimlach journaal.

En nee we hoeven de wereld niet te redden, we hoeven de mensheid niet te redden.

Maar samen maken we de wereld mooier.


Yvonne

Delen is samen meerwaarde creëren!

Meer
blogs

Scroll naar boven