blinde darm ontsteking

Datum

Ervaringsverhalen van blinde darm ontsteking.

Ik heb n acute blindedarm ontsteking gehad. Ik was 21 jaar toen ik als filiaalhouder ging werken in een bloemenwinkel. De advertentie voor die baan stond in de plaatselijke krant, ik had niet gereageerd, beetje murw van al die gesprekken die ik al gevoerd had en al die 157 brieven die ik al gestuurd had. Na 2 weken stond de advertentie weer in de krant en ik schreef een brief. Ik werd uitgenodigd op koopavond.

Bij dit gesprek moest ik even achter in de winkel wachten voordat de regiomanager klaar was. Ondertussen werden er bloemen gebracht, ik hiep de chauffeur. Toen de regiomanager naar achter kwam was het al beslist. Of ik maandagochtend om 8 uur in Breda kon zijn, ik zou daar twee weken ingewerkt worden, daarna zou ik in Uden filiaalhouder zijn.

Ik ging aan het werk, super onzeker, ik wist niets van bloemen en planten alleen wat ik in die 2 weken in Breda had geleerd. Ik had alleen een diploma MDS en nauwelijks werkervaring. Er werkten al 2 dames, de ene al 10 jaar de ander 4 jaar. Voor mij was er een filiaalhouder geweest die 15 jaar lang daar de scepter had gezwaaid en er een hele goede omzet haalde. Ik deed alles totaal anders dan wat ze daar gewend waren, en het was geen gemakkelijke start. Maar na een paar maanden vonden we allemaal onze draai en ging het steeds beter.

Ik ging een bloemschikcursus volgen en later volgde ik de vakopleiding voor bloemschikken en binden. En al doende leerde ik ook de kneepjes van het inkopen, verkopen, marketing, personeelsbeleid, winkelinrichting, en wat er nog meer komt kijken bij het draaiend houden van een winkel. De regiomanager kwam elke maand een kijkje nemen en was tevreden.

De omzet steeg gestaag, maar mijn loon bleef gelijk, dat begon een beetje vreten. Toen de regiomanager op een gegeven moment ook geld uit mijn kassa pakte om bij de slijter dure wijn te kopen werd ik heel boos maar durfde niets te zeggen. Dit is 2 keer voorgekomen. Het begon steeds meer aan me te vreten dat ik zo mijn best deed maar dat mijn inspanningen niet beloond werden.

Toen kreeg ik de kans om franchisenemer te worden. Die kans heb ik direct aangegrepen, dan was de extra winst voor mezelf en kon niemand meer zomaar wat uit de kassa pakken. Ik was toen 24 jaar.

Twee weken nadat ik het contract getekend had kwam ik in het ziekenhuis terecht met een acute blindedarmontsteking.

Met de kennis van nu is het de oplossing van een brokconflict, van een onverteerbare ergernis. Het \’brok\’ in de menselijke wereld heeft vaak met geld te maken. In dit geval zette ik me vreselijk in, in gaf al mijn tijd en energie en het werd niet beloond, al mijn reserves gingen op. Hoe goed ik ook mijn best zou doen, als filiaalhouder is alle winst voor de firma. Als franchisenemer wordt mijn extra inspanning wel beloond.

\"\"

Het plaatje is afkomstig uit het 5BN kwartetspel ontworpen door Hellen van Rooijen van centrum Natuurlijk Vertrouwen.


Het verhaal van Andrea

Hier volgt het verhaal van Andrea, ze nam deel aan een speel en heel dag en stuurde me haar verhaal van een blinde darm ontsteking en de heling daarvan. Dank voor je verhaal Andrea.

Hey Yvonne!
Heb je ooit mijn verhaal toegezegd en -voorzover ik me herinner- geen gevolg aan gegeven… Nou, hier komt ie!

Begin juli 2017 heb ik een lezing bijgewoond van Heartconnection in Bussum. Daar kwam na de pauze de mogelijkheid tot het stellen van vragen en werd mijn vraag mbt de (toenmalige) verslaving van mijn zoon aan cocaïne uitgebreid behandeld en uitgelegd.
Een kleine 4 weken later had ik op zondag buikpijn en verhoging. In de nacht werd het heftig, maar heb ik goed doorgeademd met het idee dat het een buikgriep was (en 2 kinderen gebaard, dus buikpijn kan ‘weggepuft ’ worden…

\"😋\"

).
De volgende ochtend me ziekgemeld, knapte in de loop van de dag wat op). Dinsdagochtend – -tegen beter weten in- gaan werken. Die nacht voelde ik me weer wat onwel dus ben in de ochtend naar mijn huisarts gegaan die me doorstuurde naar de Spoedeisende Hulp in het ziekenhuis.
Ik had thuis al wat spulletje klaargezet (voorgevoel), dus reed daar (ja, zelf!) eerst naartoe.
Mijn zoon woonde nog thuis en sliep doorgaans overal doorheen, maar werd nu (het was tussen 08.30-09.00 uur en hij was vrij) wakker en vroeg gelijk wat er was. Ik legde het m uit en vroeg hem mij weg te brengen. Inmiddels had ik ook een vriendin benaderd die hem in het ziekenhuis zou ‘aflossen’ en me tot steun kon zijn.
Eenmaal in het ziekenhuis werd er flink gepoerd (pijnlijk op die plek) en werd er een echo gemaakt. De radioloog die dat verrichtte had het over een doorbraak en vroeg zich af of het wel te opereren viel. Hij koos ervoor om ook nog een CT-scan van het gebied te maken… Daarna kwam de chirurgen (dr. Van Engelen 

\"👼\"

) aan mijn bed en voelden in mijn buik, stelden vragen aan mij over mijn conditie (ik had minimale pijn, ietwat verhoging, moe, was helder). Zij bekeken en bespraken samen de resultaten van echo en CT en dr. Van Engelen kwam bij mij (en vriendin die er gelukkig ook bij was) met de mededeling dat er geen operatie kon plaatsvinden omdat er een gaatje was ontstaan, er zich weefsel omheen had gevormd (inkapseling). Bij een operatieve ingreep zou de dikke darm beschadigd kunnen raken, dat risico was te groot en inmiddels wisten ze dat het lichaam het zelf kan helen….)
Zo hé, dat was een wonder om dat vanuit die hoek te mogen horen en dat zo vlak na die lezing van Marjolein!).
Ik mocht – voor volledige rust – in het ziekenhuis blijven of naar huis met de toezegging dat ik me ook daar aan strikte rust zou houden! Je zult begrijpen dat ik voor dat laatste koos!
Mijn vriendin had ik verteld over de biologische natuurwetten en zij zei: ‘het gaat precies zoals jij het nu wilt en je krijgt, ook van die chirurgen, alle hulp.
Ik heb contact gehad met Marjolein een paar dagen later en zei verduidelijkte dat het om de oplossing ging van een brokconflict in financiële zin inde familiegeschiedenis.
Van mijn huisarts kreeg ik enige weken later het advies om een homeopathisch middel te gebruiken ter ondersteuning ‘byronia’ (werkt door ook op financiële blokkades) en een zelfde advies van een gepensioneerd homeopate, die ik bij toeval tegenkwam.
Ik heb 2 maanden rust gehouden om de blindedarmontsteking te laten helen en daarna geen last meer gehad; mijn lichaam heeft het zelf gedaan met rust.

\"❣️\"

Andrea


Nog een ervaringsverhaal

Jonge vrouw van 19 kreeg op haar 17de een blinde darm ontsteking

3 weken nadat ze geslaagd is voor haar examen van de havo gaat ze op vakantie. Daar krijgt ze erge buikpijn. In het ziekenhuis blijkt dat ze een blinde darm ontsteking heeft. De blinde darm wordt operatief verwijdert.

Ik vertelde haar over de functie van de blinde darm; namelijk dat het een opslagplaats is van bacteriën die helpen bij de vertering.

Haar verhaal; Ik vond het de laatste 2 jaar op de havo heel zwaar. Ik stond vaak vroeg op om nog een keer de stof door te nemen voor de tentamens/ examens. Omdat ik ook sportte op hoog niveau had ik nauwelijks tijd om af te spreken met vriendinnen. Ik was zo blij dat ik eindelijk niet meer hoefde te studeren, dat ik mijn diploma had behaald. Haar laatste schooljaren en de sport hadden zoveel energie en tijd gekost, dat er geen energie en tijd overbleef voor leuke dingen. Ze had al haar reserves opgebruikt.

Daarnaast heeft ze ook regelmatig last van haar knie, ze vroeg me; heeft dat ook wat te betekenen? Ik vertelde haar dat het te maken zou kunnen hebben met een sportief eigenwaarde conflict.Dat herkende ze direct. Het volleybal team waar ze deel van uitmaakte speelt op hoog niveau. Ze voelde regelmatig dat ze daar niet aan kan voldoen.

Ze gaat een dagboek bijhouden wanneer ze last heeft van haar knie en wat er dan daarvoor gebeurt is. Hoe heeft ze een en ander emotioneel beleefd. Ze wil niet meer sporten om het presteren maar voor haar plezier.

Daarnaast gaat ze letten op wat ze zelf belangrijk vind en nodig heeft. Meer zelf voelen dan op de ander letten, zoals ze het zelf verwoord.

Ik ben dankbaar dat jonge mensen openstaan voor deze benadering van het leven, meer ontspannen. #weesjeeigenbestevriend(in)


Wat is jouw verhaal?

Ik vind het fijn als je jouw verhaal wil vertellen, ik deel ze graag, al dan niet anoniem. En als je jouw verhaal nog niet kent dan kunnen we samen op zoek naar de oorzaak van jouw klacht of patroon.

Speel en Heel.

Samen doen en delen. Samen met Feikje Kenter organiseer ik ontspannen belevenissen waarin we de deelnemers op een speelse manier laten kennismaken met de biologische natuurwetten. Vind jij het leuk als we dat doen op jouw locatie stuur dan even een berichtje om een en ander af te stemmen. Hier vind je meer informatie.

Lezing over Ontspannen Leven

Elk gevolg heeft een logische oorzaak. In deze lezing neem ik je mee in het verhaal van het lichaam en het leven. LIchaam, geest en gedrag zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar hoe dan, en hoe herken je dat. En als je dat dan weet, hoe verder. Ik vertel en geef veel voorbeelden. Het fijnst vind ik het als er een interactie is met het publiek zodat ik de vragen rechtstreeks kan beantwoorden en de verbanden direct zichtbaar worden.

Meer
blogs

Scroll naar boven