Blaasontsteking

Datum

Een dame van 80 komt bij me langs voor yogatherapie. Ze heeft de laatste tijd steeds last van blaasontsteking. Ze moet vaak naar het toilet en daar aangekomen is er maar 1 of een paar druppels urine.

Ik vraag haar sinds wanneer. Ongeveer 2 maanden geleden zegt ze. Dan leg ik haar uit dat we met urine ons territorium afbakenen en of ze daar iets in herkent. Ze weet direct waar het om gaat. Ik ben 3 twee en een halve maand geleden met reiki begonnen. Mijn man vind het maar niets dat reiki gedoe en steeds als ik mijn pendel pak zegt hij er wat van. Ze ervaart dat als heel naar. Ze vind zelf de oplossing door een van de kamers in haar huis in te richten voor meditatie en reiki en voor zichzelf. Als ik haar weer spreek na een half jaar is haar blaasontsteking weg en niet meer teruggekomen.

Wat is jouw verhaal?

Ik vind het fijn als je jouw verhaal wil vertellen, ik deel ze graag, al dan niet anoniem. En als je jouw verhaal nog niet kent dan kunnen we samen op zoek naar de oorzaak van jouw klacht of patroon.

\"\"

De blaas wordt groter in de stress fase of conflict actieve fase zodat er meer urine in kan om het territorium te markeren. In de herstelfase wordt het weefsel, blaasslijmvlies, weer opgebouwd met behulp van bacteriën. Hier ervaar je zwelling en pijn.

Het plaatje is afkomstig uit het 5BN kwartetspel ontworpen door Hellen van Rooijen van centrum Natuurlijk Vertrouwen.

Speel en Heel.

Samen doen en delen. Samen met Feikje Kenter organiseer ik ontspannen belevenissen waarin we de deelnemers op een speelse manier laten kennismaken met de biologische natuurwetten. Vind jij het leuk als we dat doen op jouw locatie stuur dan even een berichtje om een en ander af te stemmen. Hier vind je meer informatie.

Meer
blogs

Scroll naar boven