Basiscursus raja yoga

Basiscursus Raja Yoga  2018

Het pad van Raja Yoga is een diepgaand innerlijk proces. Je leert te vertrouwen op eigen waarneming en ontdekt hoe je de signalen van het lichaam kan duiden.
Je ontdekt verbanden tussen gedachten, gewoontes en patronen en de uitwerking daarvan in je lichaam en in leven.

Aanvang woensdag 26 sept

9.30- 12.30 uur

30 lessen van 3 uur

een persoonlijk gesprek waarin we jouw levenspad onderzoeken

maximaal 8 deelnemers

Leef vanuit je hart, met wijsheid

Voor iedereen die op zoek is naar een duidelijke basis of behoefte heeft aan verdieping van de wetenschap van yoga.

Yoga is een eeuwenoude wetenschap die de totale mens aanpakt. Een van de betekenissen van yoga is verbinden, herenigen. Je maakt als het ware een verbinding tussen lichaam, geest en ziel——–fysiek, mentaal en causaal, door afstemming ontstaat er een gevoel van vrede, rust, vrijheid.

Er is een duidelijk waarneembaar verband tussen lichaam, gevoelens, emoties en gedachten. Hoe vaak raak je niet uit balans door ogenschijnlijk alledaagse gebeurtenissen. Als je bewust wordt van je patronen, je gewoontes en je reacties op de buitenwereld, ontstaat inzicht in Jezelf. In wie je werkelijk bent; wat zijn je diepe overtuigingen, waar wordt je wezenlijk blij van en wat past echt bij je. Je wordt dan steeds meer JEZELF.

De lessen zijn open voor iedereen die bereid is zichzelf te onderzoeken en voldoende gemotiveerd is.

Wat leer je;

Yama – De eerste stap van het 8voudige Yogapad geeft inzicht in je gedrag ten aanzien van de buitenwereld. Hoe ga jij om met geweld, waarachtigheid, eerlijkheid, seksualiteit en begeerte in het dagelijks leven.

Niyama -De tweede stap gaat over jouw idealen, oftewel hoe ga je om met Jezelf. Een streven naar zuiverheid, tevredenheid, soberheid, zelfstudie, overgave.

Asana – De derde stap is misschien wel de bekendste, de houdingen. Hoe ga jij om met je fysieke lichaam. De houdingen die aan bod komen zullen zowel yin als hatha zijn. We onderzoeken het verschil en de overeenkomsten.

Pranayama – De vierde stap. Hoe ga je om met jouw energie. We beginnen met adem oefeningen en naarmate we verder komen gaan we met de subtielere energie beheersing oefeningen aan de slag.

Pratyahara – De vijfde stap. Doordat je steeds gevoeliger wordt is het nodig te leren ‘loslaten’, oftewel onthechten.

Dharana – De zesde stap volgt dan als vanzelf. Je leert je concentreren, je aandacht te richten op 1 enkel onderwerp of object. sambavi mudra= de meer dan 1 gedachten concentratie

Dhyana – De zevende stap is meditatie, wanneer er geen onderbrekingen meer optreden in je concentratie.

Samadhi – De achtste stap is contemplatie, er is geen enkele afleiding meer, hierdoor verkrijg je ware kennis.

Subtiele anatomie, chakra’s, shiva, shakti, guna’s , kosha’s,  7 stappen van schepping en meer.

We werken met  een kleine groep, maximaal 8 personen. Hierdoor is er alle aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en vragen.

 

Je ontvangt een asana werkboekje.

Het is niet nodig om boeken aan te schaffen.

Voor aanvang van de cursus is er een (telefoninsch) gesprek.

Lesindeling

De indeling is ongeveer als volgt 1 uur asana, 1 uur meditatie en 1 uur theorie.

In het begin van de cursus zullen we meer aandacht besteden aan houdingen en theorie. Naarmate de cursus vordert leer je meer adem en energieoefeningen en zal de tijd die we besteden aan meditatie wat langer worden. Tot we uiteindelijk een uur kunnen zitten.

Persoonlijk gesprek

Op een moment dat het jouw uitkomt plannen we een persoonlijk gesprek in. Hierin bespreken we  de persoonlijke thema’s  die spelen in je leven. Patronen die steeds terugkeren ontdekken we via een (familie) tijdlijn en jouw unieke persoonlijke blauwdruk.  Of we maken een stemanalyse en zien welke diepe emoties ten grondslag liggen aan jouw gedrag.

Kosten 975.—

 

schrijf je in

Informatie

Wil je meer informatie, een afspraak maken, of je inschrijven voor een workschop/cursus vul dan het onderstaande formulier in. Ik neem dan contact met je op. Tot ziens! Yvonne
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacybeleid

algemene voorwaarden